Daria: Míra Nosek o natáčení v mrazech, v psychiatrické léčebné a o své první hlavní roli

Jak moc tenká je hranice mezi realitou a fabulací?
 
 
Do kin míří mysteriózní thriller Daria, ve kterém hraje Míra Nosek ústřední roli, a to psychiatra Marka, který se jednoho dne seznámí s farmaceutkou Dariou (Klára Miklasová). Po prvním rande se ovšem dívka ztratí. Za pár dní ji Marek objeví v psychiatrické léčebně, kde hledá objekt pro svoji praxi.

Pro herce Míru Noska se jedná o první hlavní roli, tudíž pro něho mělo natáčení zvláštní význam. Nutno podotknout, že scénář jeho postavu vůbec nešetřil. Jako student psychiatrie se Míra Nosek ocitl i v Bohnické léčebně, kde ho od skutečných pacientů dělila jen tenká stěna. „Je to divný, ale zase vám to dodává takovou atmosféru, že se vám dobře hraje to, co máte hrát,“ přiblížil natáčení představitel Marka. Pacienty psychiatrické léčebně ztvárnili skuteční herci. Vidět můžeme například Tomáše Havlínka a spoustu komparzistů.

Filmový štáb se podíval i na Vysočinu, kde panovala krutá zima. „Myslím si, že jsme měli tak tři nočky v mínus 18 °C,“ svěřil se Nosek. Postavy navíc nebyly na takovéto podmínky dostatečně oblečené a herci tak museli pobíhat po lese ve sněhu bez čepice, v lehké šále a ne příliš teplé bundě. Míra Nosek ale prozradil, že má takovéto nestandartní situace rád. Celý rozhovor naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací