Závěr Comic-Con Prague byl především ve znamení Supermana, Pána prstenů a Hvězdné pěchoty

Aneb jak Gimli a Johnny Rico bavili fanoušky.
 
 
Po úspěšném pátečním zahájení následovaly další dva dny plné nabitého programu pro fanoušky všeho druhu. Na Comic-Con Prague si opravdu přišel na své každý, ať už šlo o příznivce Marvelu, DC, Pána prstenů, Hry o trůny, Star Warsu, Star Treku, Červeného trpaslíka, Harryho Pottera a mnohých dalších děl, místo v programu se tu našlo zkrátka pro všechny.

Akce nabídla diskusní panely z různých fantasy i sci-fi světů s odborníky na daná témata. Našel se zde také koutek pro milovníky počítačových a jiných her, návštěvníci si mohli na vlastní kůži vyzkoušet i virtuální realitu. Nechyběli ani cosplayeři všeho druhu. Našli se tu i profesionálové, ale častěji šlo o spíše o nadšené fanoušky s dobrou maskérskou rukou. Pro cosplayery byla v sobotu pořádána i soutěž s přehlídkou, kde mohli hlasovat i samotní diváci. Nechyběl ani fotokoutek s Železným trůnem ze Hry o trůny či maketou ze seriálu Watchmen. Svoje místečko měli i komiksoví tvůrci jako Brian Azzarello, Rafa Garres či John McCrea a mnozí další, kteří podepisovali a kreslili.

Ovšem nejzajímavější byly bezesporu panely se slavnými hosty. V sobotu to byli například Brandon Routh (Atom a Superman) a David Nykl (Dr. Zelenka nebo Anatoly Knyazev). Routh se rozpovídal o své dietě v rámci příprav na Supermana a Nykl zase polemizoval s fanoušky o tom, zda v reálu existuje něco jako program Hvězdné brány. Padl i dotaz na to, koho by oba herci (spojovaní s DC) případně rádi ztvárnili v marvelovských filmech. Zelenka bez váhání odpověděl, že mývala Rocketa, Routh zase přiznal, že klidně nějakého čaroděje po boku Doctora Strange.

Oba se také rozpovídali o svých fanoušcích a podivných střetnutích s nimi. Nykl se například podělil o historku, kdy potkal muže v tričku s postavu Flashe a pošeptal mu do ucha známou větu ze seriálu „You have failed this city.“ Routh zase zavzpomínal na to, jak ho nějaká dívčina požádala o ruku, či jak si ho jednou v letadle spletli s jiným Supermanem, Henry Cavillem. Celou diskusi pak završili obětím jedné fanynky z publika, která je o to sympaticky požádala.

Po nich následovala talk show s charismatickým Johnem Rhys-Daviesem čili Gimlim z trilogie Pán prstenů. Čiperný pětasedmdesátiletý velšský herec ani nepotřeboval přítomného moderátora. Neustále poskakoval po jevišti a bavil diváky historkami a narážkami na svého slavného trpaslíka. Ostatně i samotný jeho příchod na scénu se neobešel bez zakomponování jeho slavné hlášky „…a mou sekeru!“

Rhys-Davies se zpočátku rozhovořil o počátcích Pána prstenů i o tom, jak na jedné z prvních tiskovek prý také prohlásil, že si Pán prstenů povede lépe než tehdejší nová trilogie Star Wars, což se později potvrdilo jako pravdivé. Hlavním tématem byl však samozřejmě Gimli, a jeho představitel prohlásil, že všichni máme v sobě kousek tohoto zatrpklého trpaslíka. Žertoval také o tom, že nemá číslo na Orlanda Blooma (jak se mnozí domnívají), ale kdyby ho měl, tak by ho fanouškům klidně natruc sdělil. V souvislosti s Bloomem vyprávěl také o tom, jak si vzal v seriálu Letopisy rodu Shannara roli elfího krále, jen aby pak mohl prohlásit, že se stal z trpaslíka elfím králem.

Kromě humoru však jeho show nepostrádala ani vážnější nebo dojemnější momenty. Jako například, když mu fanoušek předal jeho portrét, který po dobu diskusního panelu nakreslil. Dalším takovým momentem bylo, když se rozhovořil o plachosti a dal cenné rady stydlivým lidem.

Neděli pak odstartovala talk show s Predragem Bjelacem a Annou Shaffer čili Igorem Karakovem a Romhildou Vane z Harryho Pottera. Oba herci mluvili hlavně o své práci na potterovských snímcích. Shaffer vyprávěla o tom, jak měli mladí herci jako ona vždy po natáčení školu a vlastně měli takové svoje Bradavice v Bradavicích, ovšem bez kouzel. Zavzpomínalo se i na Alana Rickmana (Snape) a Bjelac i Shaffer pro něj měli jen samá slova chvály. Bjelac se také rozhovořil o Michaelovi Gambonovi (Brumbál), herci se prý při natáčení spřátelili, neboť byli oba silní kuřáci.

Shaffer se samozřejmě nevyhnula ani otázkám ohledně nového seriálu Zaklínač, kde ztvárňuje Triss. Padly mimo jiné četné dotazy ohledně Henryho Cavilla a spolupráce s ním. Bjelac byl pak dotázán na snímek Letopisy Narnie: Princ Kaspian, který se natáčel i v Česku. Na závěr pak Bjelac za pomoci moderátorky přinutil celé publikum říct jeho slavnou hlášku „To je lež, Severus Snape je věrný Pánovi zla!“

Jedním z hostů, kteří hovořili na Comic-Conu pak byl i Casper Van Dien nejznámější jako Johnny Rico z Hvězdné pěchoty. Van Dien byl plný energie, komunikoval s publikem a zkrátka bavil. Vyprávěl například, že chodil do vojenské školy a tam povinně přečetl knihy, kterými se Hvězdná pěchota inspirovala. Kromě toho se diskuse stočila i na jeho Tarzana, při jehož natáčení prý jednou nabral Van Diena slon a při jiné příležitosti si zase herec zlomil oba kotníky, což nevěděl a zjistil to až před pár lety. V rámci historek z natáčení a otázky ohledně jeho nejtrapnějšího momentu se podělil i o příběh s vrtulníkem a vykloubeným ramenem při filmování Hvězdné pěchoty. K tomu mu dopomohla jeho manželka, která seděla v publiku.

Vyprávěl také, že mu Stan Lee kdysi nabídl roli Kapitána Ameriky a vlastní seriál, ale nakonec z toho sešlo. Co se týče marvelovek, tak se prý kdysi ucházel o roli v X-Menech, kam ho chtěli obsadit jako Kyklopa, ale on chtěl být Wolverine, a tak z toho nic nebylo. Krátce se také, na popud našeho dotazu, věnoval snímku Alita: Bojový Anděl, kde ztvárnil Amoka. Práci na tomto projektu označil jako velmi přínosnou a těšil se ze spolupráce s Christophem Waltzem. Na závěr si pak při odchodu plácnul s malou holčičkou z publika, která na něj předtím mávala.

Jak to na Comic-Con Prague 2020 vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu a YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací