Woody Harrelson uvede film Policejní divize Rampart na 27. MFF Praha – Febiofest

Filmový festival otevře česká premiéra snímku Šarlatán režisérky Agnieszky Holland.
 
 
V Praze již za necelé dva týdny odstartuje 27. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest, který ocení filmové tvůrce a herce, přivede vzácné hosty a nabídne nespočet filmových projekcí i speciální doprovodný program.

Kristiána letos osobně převezmou režisér Oren Moverman, herec Milan Lasica, herečka Iva Janžurová a režisér Hirokazu Kore-eda. Režisér Oren Moverman do Prahy nedorazí sám, ale doprovodí ho americký herec Woody Harrelson, se kterým osobně uvedou snímek Policejní divize Rampart (sobota 21. 3.). Pozvání na festival dále přijal Atom Egoyan (kanadský filmový tvůrce, scénárista a producent arménského původu). Vidět budeme moci jeho snímky Exotica, Sladké zítřky a Čestný host. Potkat se budeme moci i s českým hercem a režisérem Jiřím Mádlem, maďarskou režisérkou Ildikó Enyedi a kanadským režisérem Denisem Côté, kteří usednou v odborné porotě. Režisérka Maria Sødahl uvede projekci filmu Naděje, režisér Mariusz Wilczyński představí snímek Zabij to a opusť město, herec Mustafa Shehata se s diváky přivítá před promítáním filmu Zemřeš ve dvaceti a snímek Martin Eden uvede herečka Jessica Cressy. Snímek Služebníci režiséra Ivana Ostrochovského vyprovodí do kina početnější delegace. K dalším hostům patří například režisér Benoît Forgeard, režisérka Teona Strugar Mitevska, Richard a Viťo Staviarsky, Kamila Mitrášová, režisér Alon Gur Arye a mnoho dalších.

Na zahajovacím galavečeru proběhne projekce životopisného dramatu Šarlatán režisérky Agnieszky Holland, který Febiofest uvede v české premiéře. Závěrečným snímkem festivalu bude Kore-edův snímek Pravda s Catherine Deneuve, Juliette Binoche a Ethanem Hawkem v hlavních rolích.

V rámci doprovodného programu ožije piazzetta před multikinem CineStar Anděl, kde se uskuteční koncerty, zaparkují foodtrucky a vyrostou odpočinkové zóny. Pořadatelé zvou i na speciální vědomostní soutěž, tzv. Febio Hospodský kvíz.

Jak to vypadalo na hlavní tiskové konferenci, kde MFF Praha – Febiofest 2020 oznámil zmíněné novinky, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací