Filmové události #11/20: Tom Hanks má koronavirus, kvůli kterému byly také zrušeny četné kulturní akce v ČR

Ve světě filmu se však staly i jiné události.
 
 
Odsunulo se natáčení seriálu The Falcon and The Winter Soldier. A posunuty byly premiéry filmů Tiché místo 2, Noví mutanti nebo Mulan a dalších. Jsou tu však i pozitivní novinky, jako třeba finální trailer k Black Widow. Ukázkou se pochlubila i Expedice: Džungle. S klipem pak přišel i pixarovský animák Duše. Wonder Woman 1984 zase nabídla nové plakáty. Na druhé straně konkurenční Marvel plánuje Avengers Campus v Disneylandu. Ramimu Malekovi zase byla nabídnuta role Silver Surfera v MCU. Disney mimo jiné potenciálně chystá prequel o dvou postavách z Krásky a zvíře. V neposlední řadě také došlo k finálnímu odsouzení Harveyho Weinsteina a udělení trestu. Na závěr pak poněkud smutná zpráva, opustil nás herec Max von Sydow.

#37/16

Virus Covid-19, který se poprvé objevil koncem prosince v čínském Wuhanu má za oběť první Hollywoodskou celebritu. Oblíbený herec Tom Hanks ve čtvrtek oznámil na svých sociálních sítích, že při pobytu v Austrálii, se on a jeho žena herečka Rita Wilson nakazili koronavire a jsou teď společně v karanténě. Hanks navštívil Austrálii za účelem natáčení nového snímku o zpěvákovi Elvisu Presleym a Wilson zde měla koncert.

U nás zase měla stupňující se situace ohledně koronaviru za následek četná striktní opatření. V důsledku toho tak byly zrušeny všechny plánované festivaly. Febiofest byl například posunut na září a Jeden svět to vyřešil tak, že divákům nabídnul on-line alternativu na webu dafilms.cz. Kromě toho pak také došlo k uzavření veškerých kin po celé republice.

V Česku se měl také točit seriál stanice Disney+ The Falcon and The Winter Soldier. Vlivem hrozby koronaviru se však produkce byla nucena stáhnout ze země a pozastavit zde natáčení.

Poslední věcí, vztahující se ke Covid-19 je posunutí premiér četných filmů, které měla pandemie za důsledek. Odsunuty byly snímky Mulan, Noví mutanti, Greyhound, Rychle a zběsile 9, Tiché místo 2 či nová bondovka Není čas zemřít.

Nyní však již k něčemu pozitivnějšímu. Nebyl by to přeci jen týden bez trailerů, svůj finální nabídl snímek Black Widow. Ten je prvním sólo filmem stejnojmenné marvelovské hrdinky. Jedná se o prequel odehrávající se po Captain America: Občanská válka. Původní premiéra má být koncem dubna, zda však nebude posunuta, zatím není jisté.

Disney ovládlo trailery, neboť další ukázka se vztahuje též k proprietě tohoto studia, tedy dobrodružnému akčňáku Expedice: Džungle. Film se inspiruje stejnojmennou atrakcí v Disneylandu a následuje tak stopy Pirátů z Karibiku, kteří také vzešli z atrakce. Hlavní hrdiny zde pak ztvárňují Dwayne Johnson a Emily Blunt. Do kin se pak chystá koncem července.

Do třetice zase Disney, tentokráte jde o klip animáku Duše. Vše napovídá tomu, že půjde o další nesmírný doják z továren studia Pixar. Těšit se na něj můžeme v srpnu.

Film Wonder Woman 1984 studia DC zase nabídl nový plakát. Tentokráte se jednalo o pohyblivý poster s hlavní hrdinkou, který tvůrci sdíleli na twitteru.

Na druhé straně konkurenční Marvel nabídlo první ukázku toho, jak bude vypadat plánovaný Avengers Campus v Disneylandu. Má se jednat o marvelovskou atrakci v tomto zábavním parku, na kterou se mohou fanoušci v budoucnosti těšit.

(Zdroj: marvel.com)

Marvel také nabídl roli herci Rami Malekovi. Tento oscarový herec by tak mohl do budoucna ztvárnit postavu Silver Surfera, známou z příběhů Fantastické čtyřky.

Abychom však ještě zůstali u majetků Disneyho, tak to ještě také potenciálně chystá prequel ke Krásce a zvíře, který by se měl zaměřit na postavy Gastona a LeFoua. Novinky se pak také vynořily k chystané nové adaptaci Petra Pana a jeho obsazení, titulní roli by měl ztvárnit mladičký Alexander Molony.

Důležitou událostí ve světě Hollywoodu pak bylo konečné odsouzení producenta Harveyho Weinsteina. Ten byl před lety obžalován ze sexuálního zneužívání žen. V uplynulém týdnu mu byl udělen konečný trest 23 let.

A na závěr pak smutná zpráva, opustil nás herec Max von Sydow. Švédský rodák zemřel ve věku devadesáti let v neděli 8. března, příčina zatím nebyla odhalena. Von Sydow se proslavil především díky spolupráci s režisérem Ingmarem Bergmanem, objevil se v jeho snímcích Sedmá pečeť, Lesní jahody nebo Hodina vlků. Mnohým pak také může být známý díky populárními seriálu Hra o trůny, kde ztvárnil Tříokou vránu, mentora Brana Starka.

(Úvodní foto: Kráska a zvíře, Walt Disney Pictures, Wonder Woman 1984, Warner Bros. Pictures)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací