Filmové události #12/20: Koronavirus posouvá další premiéry filmů i festivaly

Některé snímky dokonce vyjdou již dříve na streamovacích stranicích.
 
 
Koronavirus postihl i další celebrity, po Tomu Hanksovi je další obětí třeba Idris Elba. Kvůli nákaze byla odložena premiéra nové marvelovky Black Widow. Naopak konkurenční DC možná vypustí Wonder Woman 1984 na VOD. A snímek Birds of Prey také bude již za pár dnů ke zhlédnutí na streamingu. Podobnou taktiku zvolilo i Disney, které na Disney+ zanedlouho vypustí filmy Frčíme nebo Bloodshot. Na druhé straně Rosario Dawson se objeví v druhé řadě seriálu The Mandalorian. Pozastaveno bylo také natáčení poslední řady Lovců duchů. Odložen byl i Zlín Film Festival. Naše kina se však nevzdávají a vysílají on-line.

#12/20

Krize spojená s koronavirem i nadále přetrvává a objevily se i nové oběti v řadách hollywoodských celebrit. Nedávno na svém twitterovém účtu potvrdil pozitivní test na Covid-19 například britský herec Idris Elba známý například ze snímků s Thorem nebo Rychle a zběsile. Dalšími nakaženými jsou třeba Bond girl Olga Kurylenko nebo představitel zrzavého dobráka Tormunda ze Hry o trůny Kristofer Hivju.

Ruší se i další premiéry. Poslední, kdo si to odskákal je snímek Black Widow ze světa Marvelu. Jeho premiéra byla původně plánovaná na konec dubna, na kdy bude přesunuta, zatím nebylo uvedeno.

(Foto z filmu: Black Widow)

Konkurenční DC však řeší boj s koronavirem po svém. Objevily se totiž zprávy, že producenti zvažují vypuštění svého chystaného filmu Wonder Woman 1984 na VOD (Video on demand), tedy na svou streamovací platformu. Krátce poté však byly zvěsti vyvráceny samotnými tvůrci s tím, že snímek plánují vpustit do kin. Původní premiéra byla určená na začátek června, co se však do té doby stane a jestli organizátoři nezmění názor, není jasné.

S určitostí však lze říct, že nedávno uvedené dílo, též z dílny DC a Warner Brothers, Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) se předčasně uvede na streamingu, kvůli většinovému uzavření kin všude po světě. Snímek byl původně uveden do kin na začátku února a na VOD bude ke zhlédnutí již 24. března.

(Foto z filmů: Wonder Woman 1984, Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

Situace se chopilo i Disney+, které oznámilo, že za nedlouho uvede dva nové filmy z dílny Disneyho. Jedná se o pixarovský animák Frčíme, který měl premiéru před necelými třemi týdny, a byl tak jedním z posledních premiérových snímku před vypuknutím epidemie. Na streamovacím kanálu ho budou moci diváci zhlédnout již v dubnu. Podobného osudu se dočkal i akčňák Bloodshot s Vinem Dieselem, který vešel do kin před dvěma týdny, ale již brzy bude ke zhlédnutí on-line.

(Foto z filmů: Frčíme, Bloodshot)

Na Disney+ byl také koncem loňského roku uveden seriál The Mandalorian. Po prvotním úspěchu byla záhy oznámena plánovaná druhá řada. V uplynulém týdnu k tomu však přibyla novinka týkající se obsazení, které doplní Rosario Dawson coby Ahsoka Tano, prominentní postava ze světa Star Wars, která se objevila ve dvou animovaných sériích.

Naopak pořad Lovci duchů přinesl poněkud smutnou zprávu svým fanouškům. Natáčení poslední patnácté řady bylo pozastaveno z důvodu obav nad koronavirem, což znamená, že se diváci dočkají velkého finále o něco později, než bylo původně plánováno.

Ke konci také něco málo z domácího prostředí. Kvůli Covid-19 byl odložen i Zlín Film Festival. Organizátoři ho z původního května a června přesunuli na září. Konat by se tedy měl v nových datech od 4. do 9. září 2020.

I přes všechny tyto poněkud depresivní zprávy se česká kina nevzdávají a nabízí divákům alternativní způsob sledování oblíbených filmů. Mezi takto progresivní podniky patří kina spadajíc do skupiny Aero, Světozor, Bio Oko a spol. Ty za pomocí kanálu Aerovod nabízí za poplatek 60 Kč divákům snímky ze svého archivu. Zahájen byl také program Moje kino LIVE. Diváci přes vybrané kino zakoupí on-line lístek a organizátoři pak pořádají on-line streamovací večery, kdy mohou diváci sledovat určené filmy společně z pohodlí domova.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací