Filmové události #13/20: Karanténa stále trvá, posunuly se další premiéry, ale jsou tu i nové trailery

Svoji hru rozehrávají i různé streamovací platformy.
 
 
Na začátek dobré zprávy, v Číně se znovu otevírají kina. Pokračování bájné Wonder Woman se však dočkalo nového data v srpnu. Na druhou stranu představitel Thora Chris Hemsworth nabízí zdarma návody na domácí cvičení. Jeho bratr Loki se zase dočká teenagerovské podoby, ztvární ho možná Finn Wolfhard. Do MCU se také chystá Keanu Reeves. Apple zase možná plánuje skoupit Disneyho a veškerý jeho majetek. To plánuje vypustit na svojí streamovací stanici Volání divočiny. Konkurenční Amazon Prime Video má zase výhodnou nabídku pro zájemce o dětské pořady. HBO Max pak nabídlo trailer ke svému snímku Bad Education. A pozadu nezůstalo ani Apple TV+, které vypustilo první ukázku k miniseriálu Defending Jacob. Naopak pořad Živí mrtví se nedočká očekávaného finále, a není jediný. Animák Bořek stavitel pak ztratil představitele titulního hrdiny.

#13/20

Koronavirus sice stále řádí, ale začněme trochu z pozitivnější stránky. V Číně, která byla jako první zasažena virem Covid-19, se po několika měsících opět začínají otevírat kina. To je nadějná zpráva i pro ostatní země, včetně tuzemska, kde kinosály zůstávají i nadále uzavřeny.

To má pak především za následek, že mnoho očekávaných filmů posunulo své plánované premiéry na pozdější data. Po Bondovi, klucích z Rychle a zběsile nebo Black Widow, postihl stejný osud i jejich kolegyni Wonder Woman. Pokračování nazvané 1984 tak má nové datum stanovené na srpen.

(Foto: Wonder Woman 1984)

Na druhé straně představitel konkurenčního superhrdiny Thora, Chris Hemsworth, nabízí zdarma šestitýdenní cvičení skrze svou fitness aplikaci Centr. Herec tak uvedl sám na svých sociálních sítích.

Pozadu nezůstává ani Thorův bratr Loki, který chystá svůj vlastní seriál na Disney+. Ten byl kvůli koronaviru odložen (stejně jako mnoho jiných chystaných projektů), avšak to tvůrcům nebrání v šíření novinek. Prvně jde o to, že by se v tomto světě měla objevit teenagerovská podoba této postavy a ztvárnit by jím měl herec Finn Wolfhard, známý jako Mike ze Stranger Things. Dále pak producenti uvedli i něco málo k samotnému ději, který by se podle jejich slov měl točit kolem problémů s identitou titulní postavy.

Do světa MCU se pak také chystá zapojit Keanu Reeves. Již dávno bylo potvrzeno, že populární akční herec podepsal se studiem smlouvu. Nyní se však vyrojily jisté informace, že by si měl zahrát postavu Ghost Ridera, dříve známou v podání Nicholase Cage. Marvelovským studiím pak také vlivem situace vytvořené koronavirem, hrozí úplné zavření, jak bylo v uplynulém týdnu sděleno.

Marvel spadá pod Disney, a to má své vlastní problémy. Další velikán na trhu, tedy Apple, totiž projevil zájem o koupi tohoto studia a všech majetků s ním spojených včetně Star Warsu, Pixaru či již zmíněného Marvelu. Zda je to realizovatelné, a co by to s sebou neslo za důsledky, však zatím není jasné.

Jisté však je, že nejnovější snímek z dílen tohoto studia, tedy Volání divočiny, se po krátkém úvodu v kinech, chystá za nedlouho na streamovací platformu Disney+. Není však jediný, v předchozích týdnech postihl stejný osud animák Frčíme nebo akčňák Bloodshot.

(Foto z filmů: Volání divočiny, Frčíme, Bloodshot)

Konkurenční kanál Amazon Prime Video zase přišlo s výhodnou nabídkou, pro své odběratele. Nabízí jím zdarma svou zásobárnu dětských pořadů, což se teď v karanténě může hodit.

Streamovací trh je však opravdu přetížený, ozvalo se i HBO Max, které nabídlo první oficiální trailer ke svému chystanému snímku Bad Education s Hugh Jackmanem v hlavní roli.

Pozadu nezůstalo ani Apple TV+, které přišlo s ukázkou k minisérii z vlastní tvorby Defending Jacob. V hlavní roli osmidílného pořadu se má objevit Chris Evans a uveden má být již 24. dubna.

Naopak, některé seriály museli kvůli eskalující situaci s Covid-19 pozastavit natáčení, vlivem čehož došlo i k zastavení vysílání. Tento osud postihl například pořad Živí mrtví, jehož desátá řada skončí dříve, než bylo plánováno a původní poslední epizoda bude odvysílána později, jako bonus. Obdobně jsou na tom i Lovci duchů, kteří tento týden odvysílali prozatím poslední epizodu své závěrečné patnácté řady. Velkolepého finále se tak fanoušci dočkají až později.

A na závěr smutná zpráva, též ze světa seriálů. Ve věku dvaašedesáti let nás opustil herec William Dufris, který v úterý 24. března podlehl rakovině. Dufris byl známý pro své četné dabovací role v animácích jako Spider-Man, Soudce Dredd a podobně, nejvíce ho však proslavila role Bořka stavitele ve stejnojmenném dětském pořadu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací