Filmové události #19/20: Taika Waititi bude režírovat nový Star Wars film a Robert De Niro by si rád zahrál ve filmu o koronaviru

Co nám přinesl první květnový týden?
 
 
Z Nicolase Cagea bude Tiger King. Netflix představil trailer k seriálu Jednotky vesmírného nasazení. Chystá také pokračování akčňáku Bright, a po úspěšné druhé řadě byl obnoven i netflixovský seriál Po životě. Jsou tu i první fotografie k seriálu Prokletá. Keanu Reeves se možná objeví jako Ghost Rider v MCU. Neustále odkládaná marvelovka Noví mutanti bude nakonec k dostání na VOD. Cate Blanchett si pak zahraje ve filmové adaptaci počítačové hry Borderlands. V Česku se od pondělí otevřou kina. A dochází i k obnovení filmových a televizních produkcí v zemi.

#19/20

Miláček fanoušků Taika Waititi, mezi jehož nejznámější díla patří Thor: Ragnarok nebo Králíček Jojo, plánuje nový projekt ze světa Star Wars. Vedoucí Star Wars uvedli v pondělí 4. května, v rámci oslav Star Wars dne, že se Waititi ujme režie a scénáře jejich chystaného projektu. O co přesně půjde, zatím nespecifikovali, dodali jen, že se scénářem mu pak ještě pomůže Krysty Wilson-Cairns (1917).

Na druhé straně Robert De Niro by se rád podílel na vzniku snímku o koronaviru. Hollywoodský herec uvedl, že by měl zájem o to, zahrát si ve snímku podle skutečných událostí roli newyorského guvernéra Andrewa Cuoma, teda pokud daný projekt vznikne.

Další kontroverzní osobnost by si pak měl zahrát i Nicolas Cage. Ten byl obsazen do role Joa Exotice známého jako Tiger Kinga. Po úspěchu stejnojmenného dokumentárního seriálu stanice Netflix vznikne i hraná verze s Cagem v jejím středu.

Netflix pak také představil první trailer ke komediálnímu seriálu Jednotky vesmírného nasazení. Hvězdně obsazený seriál, který čítá jména jako Steve Carell, John Malkovich nebo Lisa Kudrow, se zaměřuje na lidi, kteří mají za úkol vytvořit novu složku amerických ozbrojených sil nazvanou Vesmírné jednotky. Na streamovacím servisu pak bude k vidění od 29. května.

Za třetí pak Netflix také chystá sequel k akčňáku Bright s Willem Smithem v hlavní roli a režie se ujme Louis Leterrier (Kurýr, Podfukáři). A to není jediné pokračování. Po velkém úspěchu nedávno uvedení druhé řady seriálu Po životě se ho producenti rozhodli obnovit pro třetí sezónu.

Už před nějakou dobou byly uvedeny spekulace, že Keanu Reeves se ujme role Ghost Ridera v MCU. Nyní se však objevily první informace, že by se oblíbený akční herec měl objevit jako Johnny Blaze čili Ghost Rider už v sequela Doctora Strange pojmenovaném „in the Multiverse of Madness“.  Tuto roli poprvé na plátně ztvárnil právě výše zmiňovaný Nicolas Cage.

Jiná Marvelovka ze světa X-Menů, tedy Noví mutatni, se, jak se zdá, konečně dočká uvedení. Ale ne v takové, v jaké původně fanoušci doufali. Noví mutanti se totiž zřejmě uchýlí na VOD.

 (Foto: Noví mutanti, Twentieth Century Fox Film Corporation)

Cate Blanchett se pak objeví v chystané filmové verzi populární počítačové hry Borderlands. Měla by si zde zahrát postavu Lilith.

Závěrem pak něco málo z domova. V Česku se už pomalu začíná uvolňovat situace a v rámci rušení předešlých opatření dojde i na znovuotevření kin. Ty budou v provozu již od pondělí 11. května. Návštěvníci však budou muset dodržovat striktní hygienická pravidla, sedět se bude v bezpečné vzdálenosti od sebe a nebude se prodávat občerstvení.

V návaznosti na to se pak do Česka začínají také postupně vracet zahraniční filmové a televizní produkce, které zde předtím započaly své projekty, ale kvůli situaci byly nuceny zemi opustit. Jedná se například o seriály Carnival Row, Wheel of Time, nebo marvelovku Falcon and the Winter Soldier či netflixovský snímek Transatlantic 473.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací