Léto s gentlemanem: Hanzlík a Antalová stáli v zatopeném lomu na lešení

Jaromír Hanzlík se chopil nejen ústřední mužské role, ale stal se i autorem scénáře.
 
 
Romantická komedie Léto s gentlemanem, která míří na televizní obrazovky, se v kinech poprvé objevila tematicky na Valentýna loňského roku. Anna (Alena Antalová) je sice vdaná, ale s manželem (Igor Bareš) si již nerozumí. I když spolu tráví každé léto v chatařské oblasti několik desítek kilometrů za Prahou, manžel se věnuje pouze karbanu, hospodě a stavění modelů lodí ze sirek. Když za Annou přijedou kamarádky, aby jí zpříjemnily několik letních dnů, objeví se na scéně šarmantní gentleman a zámecký pán Artur (Jaromír Hanzlík). 

Jaromír Hanzlík má na svém kontě již nespočet rolí a pyšní se i oceněním za Mimořádný umělecký přínos české kinematografii, které si odvezl z MFF Karlovy Vary, ale film Léto s gentlemanem je pro něho zároveň i debutem, poprvé se zde totiž představil jako scénárista. „Překvapilo mě samého, že mi psaní šlo docela od ruky, píšu totiž ještě postaru tužkou do sešitu. Ale tím, že mě to od samého začátku úplně pohltilo a bavilo, se mi situace i dialogy skoro samy vybavovaly,“ přiblížil svoji práci na scénáři Hanzlík.

Natáčení probíhalo v létě roku 2018 a to převážně ve středočeských Zduchovicích. Scénář filmu Jaromíra Hanzlíka a Alenu Antalovou zavedl i do lomu, kde se jejich postavy koupají při měsíčku. Hanzlík se svěřil, že to pro něho byla jedna z technicky nejnáročnějších scén, protože natáčení probíhalo ve velké hloubce. A dodal, že aby se záběry mohly natočit, musel štáb pod hladinou postavit na lešení pošinu, na které se dálo stát.

I režisér Jiří Adamec s filmem Léto s gentlemanem prožil jedno poprvé, jednalo se totiž o jeho první celovečerní film pro kino distribuci. Na jeho kontě lze nalézt desítky TV filmů a seriálů, mezi které patří i oblíbená Pojišťovna štěstí. Mnoho herců právě z tohoto seriálu si zahrálo i v Létě s gentlemanem, patří mezi ně například Alena Antalová, Igor Bareš, Jaromír Hanzlík, Tereza Kostková, Miroslav Etzler, Yveta Blanarovičová nebo Jan Čenský. Dalších rolí se chopili Lucie Vondráčková, Miroslav Šimůnek, Ivana Chýlková, Jana Boušková, Jan Vlasák, Arnošt Goldflam, Dana Batulková, Norbert Lichý, Pavla Tomicová, Denisa Pfauserová, Ondřej Malý, Barbora Mottlová a mnoho dalších.

(Foto: Léto s gentlemanem, Bioscop) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací