Filmové události #23/20: Quicksilver v seriálu WandaVision? Druhá řada Batwoman zase bude mít jiného protagonistu

Týden superhrdinů.
 
 
Marvelovka WandaVision nabídne návrat jedné ztracené postavy. Konkurenční DC naopak učinilo razantní krok ohledně svého seriálu Batwoman. HBO Max zase možná nabídne vedle Snyder Cutu i Ayer Cut. Je tu i pár trailerů, třeba ten k Perry Mansonovi. V ukázce se představil i seriál Lovecraft Country. Studio Paramount pak nabízí snímek Selma na všech platformách zdarma k vidění. Náš Večerníček zase oslavil půlstoletí.

#23/20

Očekávaný seriál streamovacího servisu Disney+ WandaVision přišel v uplynulém týdnu se zajímavou novinkou. Za prvé tato marvelovka ještě nebyla dotočena, ale po koronavirové pauze se vrací do provozu. Za druhé pak v ní dostal roli Evan Peters, známý coby Quicksilver ve světě X-Menů. V MCU pak tuto postavu, která je dvojčetem titulní Scarlet Witch ztvárnil jeho kolega Aaron Taylor-Johnson. Jedná se tak o další inkarnaci Quicksilvera v marvelovském univerzu. Jakou postavu však Evan doopravdy ztvární, zatím ještě nebylo specifikováno.

Už je to pár týdnů, co bylo oznámeno, že Ruby Rose odchází ze seriálu Batwoman, který tím ztratil představitelku své titulní postavy. Uplynulý týden však odkryl její budoucnost. Tvůrci se, namísto aby do role Kate Kane, jejíž alter ego je právě Batwoman, jednoduše obsadili někoho nového, rozhodli pro poněkud drastický krok a představí novu postavu, která převezme mantinel titulní netopýří ženy. Tou postavou má být Ryan Wilder, detaily však o něm zatím nejsou známy.

(Foto: seriál Batwoman, Warner Bros Entertainment Inc.)

DC se pak váže i další událost. Jak je již známo, tak HBO Max příští rok nabídne očekávaný a fanoušky vymodlený SnyderCut, verzi snímku Liga Spravedlnosti podle režiséra Zacka Snydera. V uplynulých dnech se však objevili zvěsti, že kanál možná představí i AyerCut, verzi Sebevražedného oddílu podle režiséra Davida Ayera.

HBO pak také nabídlo první ukázku ke svému chystanému seriálu Perry Manson. Jedná se o krimi drama odehrávající se ve třicátých letech v Los Angeles. Premiéru pak má pořad chystanou na 21. června.

Je tu i ukázka k seriálu Lovecraft Country, který je též z dílny HBO. Toto osmidílné fantasy s prvky hororu a sci-fi je inspirováno stejnojmennou knihou Matta Ruffa. Mezi jeho tvůrce pak patří i Jordan Peele, který stojí za horory jako Uteč nebo My. První epizoda by se pak měla odvysílat někdy v srpnu.

Uplynulé dny pak byly především ve znamení nepokojů a celosvětových demonstrací, které vyvolala vražda Afroameričana George Floyda policejním důstojníkem. V návaznosti na to se studio Paramount rozhodlo spustit svůj snímek Selma z roku 2014 na všech streamovacích platformách po dobu měsíce června. Selma pojednává o několika bouřlivých měsících v roce 1965, kdy Dr. Martin Luther King vedl riskantní nebezpečnou kampaň, kterou chtěl dosáhnout rovného volebního práva a postavil se tváří v tvář násilným protivníkům. Snímek tak řeší důležité politické a rasové otázky, a právě díky tomu jeho tvůrci považují za důležité, aby byl dostupný všem.

Závěrem pak krátká zpráva z domova. Večerníček oslavil své pětapadesáté narozeniny, čímž se stal jedním z nejdéle vysílaných pořadů u nás i v Evropě. Za tu dobu bylo uvedeno kolem čtyři sta seriálů. Dlouhou dobu byl nejdelším večerníčkem Bob a Bobek, ale nedávno byl překonán druhou zručnou dvojící, a to Patem a Matem. Česká televize v současnosti připravuje i zcela nový titul Jezevec Chrujda, který namluví herec Jiří Lábus. Ke svému velkému výročí se pak večerníček dočkal i výstavy pojmenované „Večerníček má narozeniny!“ v galerii ČT na Kavčích horách. Výstavu večerníčků je možno navštívit každý den mezi 10 a 18 hodinou a potrvá až do května příštího roku.

(Úvodní foto: seriál Batwoman, Warner Bros Entertainment Inc., film Avengers: Age of Ultron, Marvel Studios)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací