Filmové události #24/20: Zaklínač v Česku a novinky na Disney+

Dorazily rozmanité události uplynulého týdne.
 
 
Dobrodruzi Bill a Ted se vrátili v novém traileru ke svému pokračování. V ukázce se představila i druhá řada seriálu Doom Patrol. Druhou sezónu chystá i pořad Zoey’s Extraordinary Playlist. Herec Patrick Wilson se nově objeví ve sci-fi Moonfall po boku Halle Berry. Na druhé straně jsou tu i novinky k sequelu animovaného Spider-Mana. Na Disney+ bude k vidění animovaná komedie Ivan je jeden, které propůjčili hlasy Angelina Jolie nebo Bryan Cranston. A Netflixův Zaklínač se zase chystá do Česka. Čeští lvi pak nově ocení i animovanou a krátkometrážní tvorbu.

#24/20

Hned na úvod týdne přišel jeden velký trailer, a to k pokračování dobrodružství Billa a Teda. Snímek nazvaný Bill and Ted Face the Music je třetím dílem v trilogii. Zaznamenává dlouho očekávaný návrat Keanu Reevese a Alexa Wintera do dvou titulních rolí dobrodruhů cestujících časem. Naposledy se v nich objevili před zhruba třiceti lety. V novém snímku se Bill s Tedem potýkají nejen s tím, že musí složit píseň, která zachrání svět, ale tak s krizí středního věku. Do kin by se pak tato sci-fi komedie měla dostavit již v srpnu.

Druhá ukázka uplynulých dnů se pak vztahuje k pořadu Doom Patrol, spadající do seriálového světa DC. Ten představuje dobrodružství idealistického vědce a jeho týmu vyvrhelů s nadpřirozenými schopnostmi. Tvůrci nabídli první klip k chystané druhé řadě, která se začne vysílat již od 25. června na HBO Max.

Druhou sezónu pak také chystá seriál Zoey’s Extraordinary Playlist. Netradiční muzikálový pořad, ve kterém hlavní hrdinka po nehodě začne slyšet myšlenky okolních lidí ve formě písní si získal mnoho diváků.  První řada skončila teprve nedávno, ale fanoušci se již teď mohou oficiálně těšit na pokračování.

Jsou tu však i filmové novinky. Režisér Roland Emmerich (2012, Bitva u Midway) chystá nové sci-fi nesoucí název Moonfall. Má se v něm objevit Josh Gad nebo Halle Berry a nejnovějším přírůstkem se po minulém týdnu stal i herec Patrick Wilson, známý například z hororů V zajetí démonů nebo Insidious. O samotném filmu pak zatím není mnoho známo.

Novinky pak nabídl i plánovaný sequel k oscarovému animáku Spider-Man: Paralelní světy. Animátor Nick Kondo na Twitteru oznámil, že začala produkce snímku. K této události pak také nabídl krátký gif, aby navnadil fanoušky.

Streamovací stanice Disney+ pak ve svém repertoáru nabídne nové dílo. Chystá se sem totiž animovaná komedie Ivan je jen jeden. Ta měla původně vstoupit do kin letos v srpnu, ale kvůli koronavirové pandemii se tvůrci rozhodli své dílo uvést na Disneyho nové platformě. Ve filmu pak mohou diváci uslyšet hlasy herců, jako jsou Angelina Jolie, Bryan Cranston, Sam Rockwell, Helen Mirren nebo Danny DeVito.

Na druhé straně je tu i novinka k Zaklínači z konkurenčního Netflixu. Jeho tvůrci totiž oznámili, že chystaná druhá řada se bude točit v Česku a na Slovensku. Točit se pak bude i na skotském ostrově Skye. Nová série by pak měla být vysílána v příštím roce.

A na závěr zůstaneme stále na domácí půdě. Je tu totiž novinka k Českým lvům. Česká filmová a televizní akademie došla k usnesení. Sošky budou nově udělovány i tvůrcům animovaných a krátkých filmů. Další novinkou pak je, že v kategoriích, jako jsou nejlepší herecké výkony (v hlavních i vedlejších rolích), zvuk, střih, kamera, hudba apod., budou soutěžit i televizní filmy, minisérie a seriály.

(Úvodní foto: Spider-Man: Paralelní světy, Sony Pictures Animation a Zaklínač, Netflix)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací