V jižních Čechách se začal natáčet dětský fantasy film Spící město režiséra Dana Svátka

Padla první oficiální klapka.
 
 
Žánr fantasy je aktuálně velmi v kurzu. Před pár dny padla první oficiální klapka dětského dobrodružného fantasy filmu Spící město, který se natáčí v jižních Čechách. Snímek, jenž vzniká v režii Dana Svátka (Úsměvy smutných mužů, Stockholmský syndrom), je inspirován knihou Martina Vopěnky. Příběh nás seznámí se čtyřmi sourozenci, kteří zjistí, že všichni rodiče na světě na neurčitou dobu usnuli. Děti se tak musejí vypořádat s nastolenou situací a naučit se o sebe postarat ve zlém světě dospělých. Ve filmu se představí Leoš Noha, Pavla Tomicová, Petra Bučková, Tomáš Měcháček a další.

I když hlavní natáčení odstartovalo až nyní, štáb má za sebou již několik tzv. předtáček. „Nemohli jsme si nechat ujít prázdné ulice Českých Budějovic v době koronavirové, což velmi konvenovalo s naším tématem spícího města,“ vysvětluje režisér Dan Svátek.

Dětské fantasy dobrodružství bude mít i dobročinnou tečku. Producent filmu Holiday Films se ve spolupráci s konkrétními správci lesů zavázal, že věnuje jednu korunu z každé prodané vstupenky na výsadbu nových stromů. Koproducentem Spícího města je i zlínská IS Produkce, která se poprvé za dobu svého fungování podílí na natáčení dvou snímků současně. Druhým filmem je dokudrama o Janu Amosovi Komenském Jako letní sníh, které se právě točí na Zlínsku.

Premiéra fantasy Spící město je aktuálně naplánovaná na léto 2021.

(Foto: Spící město, IS Produkce)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací