Backstage: Taneční film, kde si Ben Cristovao vyzkoušel roli porotce

Zatančí i The Pastels.
 
 
Dnes večer se bude na televizních obrazovkách tančit. Po úspěšném sportovním dramatu Fair Play (nominace Český lev, Karlovy Vary IFF, Ceny české filmové kritiky a Slnko v sieti) se režisérka Andrea Sedláčková pustila do taneční lovestory Backstage, jejíž doménou mají být taneční čísla, hudba a Ben Cristovao.

Film Backstage se v kinech objevil v roce 2018, aby nás provedl zákulisím taneční soutěže. „Backstage je o lásce, tanci, přátelství, penězích, slávě a moci,“ přibližuje režisérka Andrea Sedláčková. Jedním z hlavních lákadel je český zpěvák, herec a sportovec Ben Cristovao. Pro Bena se stalo natáčením Backstage takovou malou premiérou, protože si nanečisto vyzkoušel roli porotce. Zde se sice musel řídit scénářem, ale zanedlouho poté usedl do opravdového porotcovského křesla, kde hodnotil výkony soutěžících v talentové soutěži SuperStar, které se před lety sám zúčastnil. Tím ale propojení Bena s Backstage nekončí. Snímek doprovází dvě jeho písně a z duetu s názvem „Padam“ vznikl i videoklip pro film. „Tenhle song jsme s Márií psali tak, aby se napojil na romantickou linii filmu,“ prozradil Cristovao.

Talentové soutěže jsou opravdovou alfou a omegou projektu Backstage. Hlavní role ztvárnili mladí herci Mary Havránová s Ondrejem Hraškou a především pak taneční skupiny Ladylicious a The Pastels. Druzí jmenovaní na sebe upozornili ve finále Česko-Slovensko má talent. „Když jsem The Pastels viděla tančit, byla jsem unešená. Tryská z nich energie, radost ze života a pohybu, nespoutanost,“ uvedla režisérka Sedláčková.

Autorem tanečních choreografií je Miňo Kereš, který je autorem choreografií k moha televizním show a muzikálům. Ve snímku se jako choreograf mihne i Filip Jankovič, který spolupracoval například s Kylie Minogue nebo Georgem Michaelem. Natáčení probíhalo v Kongresovém centru Praha (původně Palác kultury), na železniční stanici ve Svitu či v Bratislavě. Vedle tanečníků se v Backstage představí i Kryštof Hádek, Ivana Chýlková, Judit Bárdos, Roman Luknár, Jan Maxián a další.

(Foto: Backstage, Bontonfilm)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací