V Česku se natáčí film na pomezí hororu a thrilleru Hrana zlomu

Jedné z ústředních rolí se chopil Štěpán Kozub.
 
 

Léto patří mezi filmaři k oblíbeným obdobím. Tvůrčí štáby se právě teď nachází i v Ostravě a v Rožnově pod Radhoštěm, kde vzniká celovečerní horor Hrana zlomu. Snímek se pyšní neokoukaným mezinárodním obsazením, a to například Alena Sasínová-Polarczyk, Pavla Gajdošíková či Petr Panzenberger. Jedné z hlavních rolí se zhostil talentovaný mladý herec Štěpán Kozub.

Režie a scénáře se chopil Emil Křižka, pro něhož je Hrana zlomu celovečerním debutem. Za kamerou stojí Polák Ryszard Perzynski. Křižka a Kozub se při práci nepotkávají poprvé. Spolupracovali spolu již na krátkometrážním mysteriózním thrilleru Ruchoth Raoth, který Kozubovi v roce 2018 vynesl hlavní hereckou cenu na festivalu nezávislých hororových filmů v Las Vegas.

Snímek na pomezí hororu a thrilleru Hrana zlomu sleduje dvě disfunkční rodiny v hluboké vztahové krizi, které dramatické okolnosti nejen propojí, ale dostanou je až na pomyslnou „hranici zlomu“. „Česká kinematografie má bohatou žánrovou tradici, ale dnes od ní ustupuje. Filmem Hrana zlomu chceme ukázat, že i v českém prostředí může vzniknout kvalitní a divácký žánrový film, který bude mít úspěch i v zahraničí,“ uvedl producent Vratislav Šlajer. Uvedení Hrany zlomu do českých kin je naplánováno na jaro 2021.

(Foto: Hrana zlomu)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací