Filmové události #28/20: DC má novou Batwoman a Marvel zase Black Widow

V první ukázce se zase předvedli superhrdinové z Umbrella Academy.
 
 
Opustil nás legendární skladatel Ennio Morricone. Zmizela bývalá hvězda seriálu Glee Naya Rivera. Z veselejšího soudku tu pak máme událost ze světa seriálové Batwoman. Marvel zase potvrdil novou Black Widow. Je tu i první ukázka druhé řady netflixovské Umbrella Academy. Netflix také představil trailer ke Stánku s polibky 2. Disney+ zase nabídlo klip ke snímku The One and Only Ivan. A pozadu nezůstalo ani HBO Max s trailer k seriálu Tig N’ Seek. Naopak pořad Sabrinina děsivá dobrodružství byl zrušen. Jsou tu pak také novinky k pokračování sci-fi filmu Tron. A Brad Pitt se má objevit v akčním thrilleru Bullet Train.

#28/20

Hned na úvod začneme poněkud nevesele. Začátkem uplynulého týdne nás totiž opustil skladatel Ennio Morricone, který ve věku jednadevadesáti let podlehl zraněním po pádu. Morricone často spolupracoval s režiséry, jako jsou Bernardo Bertolucci, John Carpenter či Quentin Tarantino. Mezi jeho nejznámější hudební doprovod patří ty z Tenkrát na západě, Hodný, zlý a ošklivý nebo Osm hrozných. Za poslední snímek, u nějž spolupracoval s Českým národním symfonickým orchestrem, byl dokonce oceněn soškou Oscara.

Minulý týden byl však bohužel plný smutných událostí. Tragicky zmizela a je stále pohřešovaná herečka a zpěvačka Naya Rivera, nejlépe známa ze seriálu Glee. Rivera zmizela po výletě se svým čtyřletým synem, se kterým si pronajala loďku na jezeře. Syn byl však nalezen na loďce sám bez matky. Policie a záchranáři již od čtvrtka pátrají po těle Rivery, která se zřejmě utopila, nic však zatím nebylo potvrzeno.

Nyní však přejděme k veselejším událostem. Seriálová Batwoman ze světa DC má svou novou představitelku. Poté, co bylo před několika týdny oznámeno, že Ruby Rose odchází ze seriálu a z role Batwoman, vyvstala otázka, co bude s titulní hrdinkou. Tvůrci však nyní oznámili, že novou Batwoman se stala Javicia Leslie, pro kterou se jedná o první větší roli.

Pozadu nezůstává ani konkurenční Marvel. Ten naopak přišel s novinkou ohledně své dámské hrdinky Black Widow. Režisérka stejnojmenného snímku v rozhovoru pro Empire prozradila, že postava Yelena Belova (Florence Pugh) převezme štafetu Black Widow po Natashe Romanoff (Scarlett Johansson) i její místo v týmu Avengers.

Samozřejmě by to ale nebyl týden bez trailerů. První ukázku ke své druhé řadě tak nabídl seriál Umbrella Academy. Diváci se na ní mohou těšit již 31. července, kdy bude celá dostupná na Netflixu.

Netflix také představil trailer k pokračování teenagerovského snímku Stánek s polibky. Vracejí se zde staré známé postavy, které čelí novým problémům. Film pak bude dostupný na streamovacím portálu za necelé dva týdny.

Konkurenční Disney+ pak přišlo s ukázkou ke svému filmu The One and Only Ivan. Ten se inspiruje stejnojmennou knihou a pojednává o gorile jménem Ivan, která se snaží přijít na svou minulost a za pomocí slonice Elly se snaží utéct ze zajetí. Objevit se zde mají například Angelina Jolie, Bryan Cranston nebo Sam Rockwell. Premiéru má film přichystanou na 21. srpen.

Poslední klip se pak vztahuje k animovanému seriálu Tig N‘ Seek streamovací stanice HBO Max. Ten nabízí nevšední kreslenou podívanou o detektivovi a jeho zvířecím týmu, která je pro děti i dospělé. Kanál nabídne pořad od 23. července.

Naopak pořad Sabrinina děsivá dobrodružství byl zrušen. Tvůrci oznámili, že chystaná čtvrtá řada bude finální a herci i fanoušci se budou muset s oblíbeným seriálem Netflixu rozloučit.

Jsou tu pak také novinky ke třetímu pokračování sci-fi Tron.  Po dlouhé době tvůrci uveřejnili, že je dopsaný scénář a práce na snímku jsou tedy v plném proudu. Objevily se také zvěsti o tom, že by se zde měl objevit Jared Leto a své role z předchozích filmů si zopakuje i hudební duo Daft Punk. Další novinkou je, že by se Tron 3 měl vysílat skrz platformu Disney+.

(Foto: Tron: Legacy, Walt Disney Pictures) 

Na závěr tu pak máme Brada Pitta. Ten by se měl údajně objevit v novém akčním thrilleru Davida Leitcha. Snímek pojmenovaný Bullet Train by se měl zabývat nájemným vrahem.

(Úvodní foto: Black Widow, Marvel Studios, Tron: Legacy, Walt Disney Pictures) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací