Eliška Balzerová převezme Zlatý střevíček za mimořádný přínos kinematografii na 60. Zlín Film Festivalu

Loni si toto ocenění ze Zlína odvezl zpěvák Karel Gott.
 
 
Kdo by neznal českou divadelní a televizní herečku Elišku Balzerovou, která zazářila ve snímcích jako Ženy v pokušení, Teorie tygra, S tebou mě baví svět či legendárním seriálu Nemocnice na kraji města. Není proto divu, že se organizátoři Zlín Film Festivalu rozhodli na letošním jubilejním ročníku vyznamenat tuto elegantní a usměvavou dámu Zlatým střevíčkem za mimořádný přínos kinematografii.

„Eliška Balzerová ztvárnila desítky kvalitních a rozmanitých rolí na divadle, ve filmu i v televizi, spoluzakládala a později šéfovala Divadlu na Fidlovačce. Je nám proto nesmírnou ctí, že tato elegantní dáma, která má navíc blízký vztah k našemu regionu, převezme ocenění a vstoupí tak do naší festivalové síně slávy,“ uvedla umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu Markéta Pášmová.

Herečka se svěřila, že má ze zprávy o ocenění velkou radost a do Zlína, kde cenu ve čtvrtek 10. září na závěrečném ceremoniálu 60. Zlín Film Festivalu osobně převezme, velmi těší.

(Foto: Zlín Film Festival)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací