Zdeněk Pohlreich, Jaroslav Sapík, Khanh Ta a další šéfkuchaři budou vařit v pořadu Prostřeno!

Nová sezóna startuje speciálním týdnem.
 
 
V pondělí 31. srpna 2020 začíná nová sezóna televizního pořadu Prostřeno!. A první týden bude velmi speciální, protože čtyřchodové menu nebudou připravovat amatérští kuchaři z řad diváků, ale pětice známých šéfkuchařů. Svůj um předvede Zdeněk Pohlreich, Václav Frič, Jaroslav Sapík, Gianfranco Coizza a Khanh Ta.

Šéfkuchaři, stejně jako ostatní soutěžící, budou připravovat kompletní menu, včetně úkolu týdne (první jídlo, která uvařili ještě jako děti). Tentokrát se navíc hraje nejen o 60 000 Kč, ale i hostitelskou čest.

Pondělí bude patřit Zdeňkovi Pohlreichovi, jenž si připravil menu v italském stylu. Ve své restauraci bude podávat marinovanou telecí kýtu s omáčkou z tuňáka a krutony, sardinky s citronovým confitem, mořského vlka a koláč ze sorrentských citronů. V úterý ho vystřídá Václav Frič. Milovník české kuchyně pozve na uzeného pstruha s míchanými vajíčky na topince, kulajdu se zastřeným vejcem, kance s šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem a povidlové taštičky s oříškovým cukrem a máslem.

Středeční večeře se odehraje pod taktovkou Jaroslava Sapíka. Jeho manželka Marcela hostům naservíruje bílá husí játra s jablečným pyré, kapří krém, dančí s ostružinovou omáčkou, krupicové noky, královskou zeleninu a lívanečky s borůvkami a šlehačkou. Ve čtvrtek se hostitelem stane rodák ze Sardínie Gianfranco Coizza. Jeho menu v italštině bude čítat Melanzana arrosto con pomodorini e crudo di gamberi, Linguine con bottarga di muggine e ricotta mustia, Coda di rospo alla catalana a Tiramisu con mirto e ricotta. Na hosty i diváky tak navíc čeká i lekce italštiny. Celý týden uzavře Vietnamec Khanh Ta narozený v Krkonoších. Podávat se bude Nem, Banh, Ba chi a Nep cam.

(Foto: Prostřeno!, FTV Prima)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací