Adam Hobzik natáčí komedii Ubal a zmiz volně inspirovanou stylem filmů režiséra Guye Ritchieho

„Sbal prachy a vypadni po česku“.
 
 
Pamatujete si na seriál Pizza Boy? Režisér a scénárista Adam Hobzik natáčí v těchto dnech v Praze pokračování s názvem Ubal a zmiz. Rolí se zhostí Matouš Ruml, Janek Gregor, Predrag Bjelac, Marek Lambora, Lukáš Duy Anh Tran a další.

„Sešlo se víc věcí najednou. Před pěti lety jsem trochu po studentsku natočil webseriál Pizza Boy pro Stream.cz o poslíčkovi s pizzou a po dokončení ve mně ta postava nějak žila dál, říkala si o epilog. Zároveň mě fascinovala scenáristická forma filmů Guye Ritchieho. Množství spletitých příběhů, které se navzájem prolínají a ovlivňují. Byla to velká řemeslná výzva a já měl chuť ji podstoupit. Teprve když jsem scénář dokončil a podíval se na něj trochu s odstupem, uviděl jsem to téma: touhu žít život podle vlastních pravidel,“ vysvětluje cestu ke svému celovečernímu debutu Adam Hobzik.

Propletený příběh filmu se odehrává v průběhu jedné šílené noci a sám autor ho přibližuje slovy „Sbal prachy a vypadni po česku“. V ústřední roli se objeví dva kamarádi, Mireček (Matouš Ruml) a Vilém (Janek Gregor), kteří dostanou od nebezpečného Bulhara (Predrag Bjelac) a jeho pravé ruky (Karel Dobrý) nabídku, která se neodmítá, a to prodat celé své zásoby trávy za jednu noc. Martin Hofmann a Leoš Noha se vtělí do dvou policistů ze staré školy a Marek Lambora ztvární rockera, který touží prožít jednu pořádnou rockerskou noc. V dalších rolích se představí Lukáš Duy Anh Tran, Leoš Noha, Šarlota Frantinová, Radim Fiala, Tomáš Matonoha, Ernesto Čekan, Ha Thanh Špetlíková, Lucie Benešová, Andrea Hoffmannová, Pavel Ponocný a další.

„Příběh se odehrává po celé Praze, hlavně v noci, a Žižkov v ní má svoji zvláštní roli. Bude to takový pražský Bronx, jedna z nadsázek filmu. Nepotkáte tam policajty, nechytnete taxi ani signál, a když už se tam ocitnete, nejlepší je nedívat se nikomu do očí a radši rychle zmizet. Žižkov mám rád, protože když procházím některými ulicemi, přijdu si jako v časově kapsli někdy o dvacet let zpátky. Spousta ulic v Praze už je dneska přemalovaných, baráky zateplený, okna umělý a život v těhlech kulisách pak působí stejně – uměle. Ale na Žižkově, tam se ještě dá nadechnout a ucejtit něco skutečnýho,“ vysvětluje Hobzik.

Premiéra filmu je naplánovaná na 11. března 2021.

(Foto: z natáčení Ubal a zmiz)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací