Finále Plzeň klade důraz na bezpečnost a připomíná hygienická opatření

Doprovodný program zaznamenal změny.
 
 
Filmový festival Finále Plzeň je tu, i když letos trochu v netradičním podzimním termínu od 25. – 30. září 2020. Vzhledem k aktuální situaci organizátoři nejen pečlivě sestavili festivalový program, ale zaměřili se i na bezpečnostní opatření, bez kterých se tentokrát neobejdeme.

„Společně to zvládneme,“ tak zní motto Finále Plzeň pro rok 2020. „Záleží nám na tom, abyste si Finále Plzeň mohli užít v co největším pohodlí, zároveň ale klademe důraz na všechna opatření, která jsou v dnešní době potřeba. Například jsme zvětšili rozestupy mezi projekcemi, aby byl čas na dezinfekci sálů. Po celou dobu se na festivalu navíc bude pohybovat speciální dezinfekční tým, který bude pravidelně čistit veškeré prostory,“ vzkazují organizátoři Finále Plzeň a ptají se: „Jak nám vy můžete pomoci?“

Diváci a účastníci festivalu by si měli vstupenky rezervovat ideálně předem on-line, ve frontách i ve foyer dodržovat dvoumetrové rozestupy, upřednostňovat bezkontaktní platbu, dbát na zvýšenou osobní hygienu a netvořit hloučky. Nutné je chránit si ústa a nos rouškou a respektovat pokyny a doporučení stálé služby.

Vzhledem ke zhoršující se epidemiologické situaci byl pozměněn festivalový doprovodný program. „Bohužel hlásíme, že Plzeňský festival vína i Svět knihy Plzeň se ruší. Zůstal alespoň zlomek plánovaného literárního programu. Pod heslem #KnížkyŽijí se v pátek 25. září v DEPO2015 odehrají tři pořady zaměřené na téma Česká literatura v zahraničí. A stále platí, že po filmu si můžete zajít na skleničku do baru MōōVEMENT, který je otevřen každý den do 22 hodin,“ uvedlo a zároveň láka Finále Plzeň.

(Foto: FB Finále Plzeň)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací