33. ročník Finále Plzeň je! Slavnostní večer nabídl předpremiéru dokumentu Svět podle Muchy

Filmový festival zaměřující se na českou tvorbu je zahájený.
 
 
V pátek 25. září 2020 odstartoval již 33. ročník filmového festivalu Finále Plzeň. Slavnostním večerem již tradičně provázela moderátorská dvojice Jan Cina a Petr Vančura, kteří svým pohybovým vystoupením a písmeny „J“ a „E“ na svých doktorských pláštích názorně předvedli a zdůraznili, že Finále Plzeň i přes veškerá úskalí JE.

V rámci večera vystoupilo i několik hostů, kteří měli nejen značkou na zemi vyznačeny bezpečnostní rozestupy, ale o jejich ochranu se postaral i Safety Ninja. O několik slov se podělila například Eva Veruňková Košařová, ředitelka festivalu, která 33. Finále Plzeň slavnostně otevřela a poděkovala všem divákům za přízeň.

Po krátkém ceremoniálu čekalo na všechny přítomné speciální promítání, a to předpremiérová projekce dokumentu Svět podle Muchy. Film přišla uvést tvůrčí delegace v čele s režisérem Romanem Vávrou, která vyjádřila své přání v to, aby diváci více poznali a pochopili českého secesního malíře, grafika a designéra. Festival Finále Plzeň bude diváky bavit i v následujících dnech, a to až do 30. září 2020.

(Foto: FB Finále Plzeň)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací