Barbora Poláková o filmech Bábovky, Krajina ve stínu a zpěvu v němčině

V Bábovkách ztvárnila hned dvě postavy. Jednu na plátně a druhou v audioknize.
 
 
Česká herečka a zpěvačka Barbora Poláková má za sebou velmi plodné pracovní období. Aktuálně ji můžeme v kinech vidět hned ve dvou projektech, naprosto odlišných projektech. V první polovině září mělo premiéru historické drama Krajina ve stínu režiséra Bohdana Slámy. A před pár dny byl uveden snímek Bábovky, jenž vznikl na motivy knižního bestselleru Radky Třeštíkové.

Oba filmy nabízí i filmový festival Finále Plzeň, kde jsme se s usměvavou herečkou potkali a krátce popovídali. S romantickou komedií Bábovky pojí Polákovou hned několik linek. Nejenže ve snímku ztvárnila jednu z ústředních hrdinek, a to Karolínu toužící po otěhotnění, ale napsala a nazpívala pro film i ústřední píseň PoloVina. Tím ale hereččino propojení nekončí. „Já jsem shodou okolností byla součástí audioknihy, která se natáčela asi rok předtím. Namlouvala jsem úplně jinou postavu a sice postavu Saši, takže jsem se do té postavy dost vžívala. Moji postavu Karolíny namlouvala Janička Plodková, kterou jsem zase já teda docela dost poslouchala před tím, než jsme točili. Takže to bylo takové zamotané,“ zavzpomínala na úsměvnou situaci Poláková.

I s Krajinou ve stínu pojí herečku zpěv, protože v historickém dramatu zazní německá píseň „Bei mir bist du schön“. „Byla jsem pouhým interpretem. Ale bylo to v němčině a já německy nemluvím. Takže to pro mě byl trochu oříšek, ale moc mě to bavilo,“ svěřila se Barbora Poláková. Pro herečku bylo, dle jejích slov, toto natáčení velmi důležité, a to nejen kvůli režisérovi (Bohdan Sláma), ale i atmosféře filmu a podmínkám: „Byli jsme kus od Prahy, pořád dohromady, někdy jsme hráli druhé, třetí, čtvrté plány a v té vesnici jsme tak nějak přirozeně existovali.“ Poláková zavzpomínala i na natáčení jedny velmi emotivní a důležité scény. Celý rozhovor najdete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací