Lukáš Vaculík natáčí seriál Ochránce, kde se představí jako školský ombudsman

Řešit se bude vražda učitelky i sexuální obtěžování žáků.
 
 
Ochránce, tak zní název nového seriálu, který aktuálně točí Česká televize. V rámci deseti epizod bude školský ombudsman Aleš Pelán řešit situace inspirované skutečnými událostmi, jako je například vražda učitelky či sexuální obtěžování žáků. Ústřední role se chopil Lukáš Vaculík.

„Je sebevědomý, chvílemi trochu arogantní. Chce ale pomáhat. Za jednotlivými případy se nejezdí ukazovat, ale opravdu chce pomoct věci napravit. Budu rád, když se diváci dozvědí, že tato funkce reálně existuje, a že se na ni mohou v případě potřeby obrátit,“ svěřil se Vaculík. Vedle něho se na televizních obrazovkách objeví celá řada hereček a herců, jako jsou Pavel Řezníček, Jaroslav Plesl, Iveta Dušková, Barbora Kodetová Šporclová, Martha Issová, Vanda Hybnerová, Petra Hřebíčková, Miroslav Vladyka, Jan Čenský a další.

Seriál vzniká v tvůrčí skupině Michala Reitlera, která má na svém kontě úspěšné a oceňované projekty Metanol, Dukla 61, MOST! nebo Případy 1. oddělení. „Úkolem hlavního hrdiny je ochránit, tedy zjistit, kdo je viník, kdo je agresor, nebo kde se stala příčina v prostředí, v němž jsou děti i dospělí oběťmi častěji, než si připouštíme. Mezi rodiči, učiteli i studenty a žáky jsou každodenní nenápadní hrdinové. Vyzdvižení jejich příběhů a zastání se těch, co tlačí větší náklad, než unesou, jsou cíle našeho seriálu,“ přiblížil seriál Michal Reitler. Režie seriálu se ujali Tereza Kopáčová a Tomáš Mašín a scénář napsali Tomáš Feřtek a Matěj Podzimek.

(Foto: Ochránce, Česká televize)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací