Tátova volha: Eliška Balzerová a Tatiana Dyková během první jízdy volhu zavařily a majitel jí musel do rána vyměnit chladič

Dyková si za svůj výkon ve filmu odnesla nominaci na ocenění Český lev.
 
 
Režisér Jiří Vejdělek natočil další film, který přináší ženský příběh, a to komediální drama Tátova volha z roku 2018. „Po Ženách v pokušení jsem měl v Tátově volze znovu možnost podívat se ženám tak trochu „pod pokličku“ a něco nového se o nich dozvědět. Samozřejmě mě také lákala příležitost obklopit se krásnými a talentovanými dámami. Byl by hřích toho nevyužít,“ prozradil Vejdělek.

Ústřední dvojice, matka s dcerou, se chopily dvě talentované herečky, a to Eliška Balzerová a Tatiana Dyková. Není to poprvé, kdy se tyto dvě ženy objevily ve filmu jako matka s dcerou. Předtím jsme je mohli vidět v tomto rodinném vztahu v Teorii tygra. Z dalších hereček, které se ve filmu představí jmenujme například Hanu Maciuchovou, Vilmu Cibulkovou, Emílii Vášáryovou, Janu Plodkovou či Evu Holubovou. Na poslední jmenované, která si aktuálně získává divácká srdce jako asistentka Hana Schwartzmüllerová v seriálu Slunečná, se vyřádila kostymérka. „Zcela drze jsem ji oblékl do nejšílenějšího kostýmu, v jakém jsem kdy herečku pustil na plac. Eva si ho ale s Ivankou Uhlířovou užila jako málokdo, a ještě si k tomu navíc nechala v maskérně udělat hlavu a zničit nehty, aby vše s kostýmem ladilo a její figura působila co nejautentičtěji,“ okomentoval filmový vzhled Holubové režisér.

Jednu z hlavních rolí ve filmu má ovšem i volha GAZ 21, řečená Carevna, jak již naznačuje i název snímku. „V průběhu natáčení jsem její kvality docenil, protože je to auto celkem prostorné a mohl jsem se při záběrech schovat na zadním sedadle i s panem kameramanem. Jen chudák pan zvukař musel jezdit skrčený v kufru. Navíc je volha fotogenická,“ okomentoval natáčení s veteránem Jiří Vejdělek.

Na filmování s volhou vzpomíná i Eliška Balzerová, která s Tatianou Dykovou ve voze jezdila. „Ta volha zvaná Carevna nemá posilovače řízení ani brzd a páku řazení má pod volantem. My dvě, zhýčkané automatickými převodovkami, jsme si napovídaly, kam s tou řadící pákou – nahoru nebo dolů, nebo od sebe k sobě. Lovily jsme rychlosti (pouze tři), až majiteli Koljovi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě. Ale byl to náš kamarád a nikdy nám nevynadal. Při první jízdě jsme mu volhu zavařily. Do rána musel vyměnit chladič,“ přiblížila Balzerová perné chvilky na place.

(Foto: Tátova volha, CinemArt) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací