Ester Geislerová a Josefina Bakošová se v nové Terapii sdílením zabývají tématem „Bodyshaming vs. bodyshaping“

V druhém díle audioseriálu zazní i autentické esemesky.

Audioseriál Terapie sdílením v režii Johany Ožvold se překlopil do své druhé poloviny. Aktuálně si můžeme poslechnout druhý díl s názvem Bodyshaming vs. bodyshaping, který je věnován situacím týkajícím se necitlivému vyjádření k fyzickému vzhledu.

Průvodkyně Ester Geislerová a Josefina Bakošová dokonce rozebírají své osobní zkušenosti. „Já jsem třeba pořád srovnávaná se svou slavnější sestrou. Nebo s tím, jak jsem vypadala předtím, před dětmi, po dětech, jak vypadám teď. A jsem pořád pod neustálým tlakem,“ říká Ester Geislerová. V rámci třicetiminutového dílu promluví fitness trenér a kouč Radek Laci, který se u svých klientů nezaměřuje jen svaly. O reakce rodiny a okolí se podělí novinář Kamil Fila, když coby publicista a intelektuál začal pravidelně posilovat. Navíc se Geislerová s Bakošovou vydají i na „terénní průzkum“ do fitness centra Arena Pavly Kladivové. Zde vyzpovídají další zajímavé osobnosti aktivně se věnující vlastnímu tělu.

Režisérka Johana Ožvold připomíná, že v audioseriálu zazní i autentické esemesky, v nichž se se svými zkušenostmi svěří i posluchači Terapie sdílením, sledující a fanoušci: „Terapie sdílením není jen o tom, že lidé, kteří sdílejí svoji esemeskovou komunikaci, mají nějaký problém. Ukazuje to na širší komunikační problematiku prostupující celou společností. I já sama se v nějakých momentech bohužel spatřuji, a proto mi připadá důležitá tato témata otevírat, hovořit o tom, nestigmatizovat a odsuzovat. Jednoduše sdílet a tím sdílením to zpracovávat a podstupovat tak jakousi, selfterapii‘ nebo sebekultivaci.“

Finální, třetí díl série s názvem Vznešený jazyk aneb slovní šmíra bude mít premiéru 25. ledna 2021. Tentokrát se tvůrci zaměří na formy a proměny jazyka a užití emotikonů ve vztahové komunikaci.

(Foto: Terapie sdílením, Audionaut

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací