Na Zlín Film Festivalu zazní známé filmové melodie Ondřeje Soukupa

Kolja, Tmavomodrý svět, Requiem pro panenku a další.

K filmům neodmyslitelně patří i hudba, která navozuje požadovanou atmosféru, tu k desítkám českých i zahraniční snímků napsal český hudební skladatel Ondřej Soukup. Při příležitosti oslav 90. výročí Barrandov Studia proběhne v rámci doprovodného programu 61. Zlín FIlm Festivalu mimořádný koncert symfonického orchestru s filmovými projekcemi pod názvem „Filmové melodie Ondřeje Soukupa“.

„Půjde o opravdu jedinečný multimediální zážitek. Návštěvníci se totiž budou mít možnost zaposlouchat do koncertních suit ze soundtracků, které budou doprovázeny originálně zpracovanými sestřihy slavných scén z jednotlivých filmů,“ vysvětlila ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

Diváci se mohou těšit v sobotu 11. září od 19:00 hodin v Kongresovém centrum Zlín na hudbu z filmů Kolja, Vratné lahve, Requiem pro panenku, Akumulátor 1, Nejasná zpráva o konci světa, Tmavomodrý svět a mnohé další. Skladby zazní v podání Filharmonie Bohuslava Martinů pod vedením českého dirigenta japonského původu Chuhei Iwasakih. Za klavír usedne Václav Mácha a zpěvu se ujmou Nikola Uramová a Lucia Soukupová.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací