Filmové události #32/21: Na MFF Karlovy Vary přijede Ethan Hawke, ukázal se i nový snímek Clinta Eastwooda

Týden plný novinek z domova i ze zahraničí.

MFF Karlovy Vary zveřejnil oficiální program i první hosty. S první ukázkou je tu zase jedenáctá řada StarDance. Trailer pak nabídlo pokračování hororu Smrt ve tmě. V první klipu se představil western Cry Macho. Krátké video je tu i ke čtvrté řadě Stranger Things. Sequel Venom: Carnage přichází pak také dodal ukázku. Jeho marvelovský kolega Shang-Chi zase sdílel nové plakáty. Konkurenční DC pak chystá seriál o hrdinovi Blue Beetle. Amazonův seriál ze světa Pána prstenů má dotočeno, což potvrdil prvními fotografiemi.

#32/21

Pětapadesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se už pomalu blíží, a tak v uplynulém týdnu odhalili organizátoři první důležité informace. Představili například celý oficiální program i hosty, na které se návštěvníci mohou těšit. Největší hvězdou festivalu (zatím) je Ethan Hawke, americký herec známý například ze snímků jako jsou Společnost mrtvých básníků, Bílý tesák, Bolestná realita, Training Day nebo trilogie Před úsvitem, Před soumrakem a Před půlnocí. Na KVIFF představí Hawke film Zoufalství a naděje a zároveň převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary. Celá akce se pak uskuteční od 20. do 28. srpna.

Z českých novinek je tu pak i něco málo ke StarDance. Oblíbený pořad České televize chystá již jedenáctou řadu, jejím účastníkům pak úderem tohoto týdne oficiálně začaly tréninky. Tvůrci také k novému ročníku nabídli první krátké filmy. Ve StarDance XI, na které se můžeme těšit již na podzim, si na tanečním parketu zasoutěží známé osobnosti jako například Simona Babčáková, Mirai Navrátil, Jan Cina, Marika Šoposká, Tomáš Verner nebo Pavel Trávníček a další.

Samozřejmě by to nebyl týden bez trailerů. Jeden takový si přichystali i tvůrci hororu Smrt ve tmě 2, který je pokračováním stejnojmenného prvního dílu. V tom se skupinka lupičů pokusila okrást slepého veterána, ale nakonec vše vyústilo v nevídaný masakr. Sequel pak nabídne pokračování tohoto příběhu. Vrací se i Stephen Lang jako nebezpečný slepý stařec.

 

V ukázce se pak představil i westernový thriller Cry Macho. Pod tímto snímkem se režijně podepsal Clint Eastwood, který si zde zahrál i hlavní roli. Příběh, založený na knižní předloze, sleduje bývalou rodeo hvězdu a chovatele koní, která má dopravit malého mexického chlapce přes hranice. Na své cestě se však tyto dvě postavy postupně sbližují a protagonista nachází vykoupení, když učí zmíněného malého chlapce základní věci o životě. Souběžně do kin i na HBO Max vstoupí snímek již letos v druhé polovině září.

 

Krátký klip ke čtvrté řadě nabídli i tvůrci seriálu Stranger Things. V té se vrací skupinka dětí Mike, Will, Dustin a Lucas stejně jako nadpřirozená Eleven v podání Millie Bobby Brown. Čtvrtá řada populárního seriálu Netflixu pak bude dostupná v příštím roce.

 

Do čtveřice tu pak máme i trailer k novému nadcházejícímu sequelu Venoma. Pokračování nesoucí podtitul Carnage přichází slibuje podle ukázky záživnou podívanou. Ve snímku se vrací Tom Hardy jako reportér Tom Hardy/Veonm, jehož nepřítelem se stane Cletus Kasady čili symbiont Carnage, jehož zde ztvární Woody Harrelson. Film se do kin chystá už 16. září.

 

Jeho marvelovský kolega Shang-Chi pak ke svému snímu Shang-Chi a legenda deseti prstenů představil nové oficiální plakáty. Na těch je k vidění jak titulní protagonista, tak i další postavy. Tato první marvelovka s asijským superhrdinou pak má naplánovanou premiéru již na 2. září.

Konkurenční DC zase chystá seriál o mexickém hrdinovi jménem Blue Beetle. Tuto skutečnost oznámilo studio v návaznosti na vypuštění svého nového filmu Sebevražedný oddíl. Obsazen pak již byl i titulní Blue Beetle, kterého si zahraje mexický herec Xolo Maridueña, který se proslavil zejména skrz seriál Cobra Kai. Pořad Blue Beetle pak bude dostupný skrze platformu HBO Max.

Druhá streamovací služba, Amazon Prime Video, pak již nějako dobu chystá seriál ze světa Pána prstenů. V uplynulém týdnu pak oznámili, že pořad byl oficiálně dotočen. Tuto informaci pak podpořili zveřejněním první oficiální fotografie k pořadu a stanovením data premiéry, které je 2. září 2022.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací