Johnny Depp, Michael Caine, Ethan Hawke a covid-safe pásky nabídne 55. ročník MFF Karlovy Vary

Kapitán Jack Sparrow nasadil klobouk a nastavil kurz Česká republika.

Již za pár dnů se filmoví fanoušci, tvůrci, herci a profesionálové vydají směr západočeské lázeňské městečko na 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Po roční pauze tam na nás bude od 20. do 28. srpna 2021 čekat nespočet filmů, hvězdní hosté i koronavirová opatření.

Minulý týden organizátoři informovali, že Cenu prezidenta festivalu převezme herec Ethan Hawke. Na poslední tiskové konferenci, která se koná před zahájením festivalu, přišlo další velké oznámení. Přijede Johnny Depp! Filmový kapitán Jack Sparrow, Střihoruký Edward, Donnie Brasco, Willy Wonka, Kloboučník či Gellert Grindelwald by se měl ve Varech objevit koncem festivalu, aby zde uvedl dokument Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem a drama Minamata, kde ztvárnil hlavní roli. Herec oba snímky produkoval.

Do třetice všeho dobrého. Pozvání přijal i Michael Caine, který během slavnostního zahájení KVIFF osobně převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Britský herec má na svém kontě dva Oscary za svoje výkony ve vedlejších mužských hereckých rolích v projektech Pravidla moštárny a Hana a její sestry. Z desítek dalších filmů, kde jsme mohli jeho talent obdivovat, jmenujme například Muž, který chtěl být králem, Počátek, Tichý hlas, batmanovskou trilogii Christophera Nolana, Slečna Drsňák, Podfukáři a mnoho dalších.

Že festival otevře ve své premiéře životopisné drama Zátopek bylo již oznámena. Nyní je znám i zakončovací film. Volba padla na drama Klícka o komoditním makléři Rorym (Jude Law).

Konání festivalu ovlivní i coronavirus. Motem festivalu pro tento rok se stalo heslo: „Do kina jen s páskou.“ Všichni účastníci festivalu budou označeni covid-safe kontrolní páskou. Vydávat se bude několik odlišných barev s různou platností, ta se bude odvíjet od toho, zda jste se prokázali platným certifikátem o ukončeném očkování, potvrzením o prodělání nemoci či PCR nebo antigenním testem. Pásku obdrží každý návštěvník přímo na ruku.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací