Filmové události #34/21: Čtvrté pokračování Hotelu Transylvánie bude dostupné na Amazonu, Disney+ i HBO Max zase nabídly trailery

Streaming vládne filmovým světem.

Došlo k zahájení 55. ročníku MFF Karlovy Vary. Jsou tu i novinky k dalším českým festivalům. Netflix zveřejnil první fotografie nových představitelů prince Charlese a princezny Diany v seriálu The Crown. Konkurenční Amazon se zase ujme čtvrtého dílu animáku Hotel Transylvánie. Disney+ pak chystá seriál Ironheart, jeho titulní hrdinka se však má v MCU objevit ještě o něco dříve. Pracuje se i na čtvrtém Kapitánovi Amerika. Ve finálním traileru se pak představili Eternals. Ukázku nabídlo i anime ze světa Star Wars nesoucí podtitul Visions. Klip sdílelo i HBO Max k seriálu Scény z manželského života. Pořad na motivy knihy Isaaca Asimova pak chystá Apple TV+. Scarlett Johansson a Margot Robbie zase navážou spolupráci v projektu Wese Andersona. A Michael Schur plánuje seriálovou adaptaci kultovního filmu Hřiště snů.

#34/21

Hned na úvod tu máme něco domácího. V pátek 20. srpna byl zahájen pětapadesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Slavnostního večera se zúčastnil i britský herec Michael Caine, kterému byl ředitelem festivalu Jiřím Bartoškou udělen Křišťálový globus za mimořádný přínos světové kinematografii. Zahajovacím snímkem celého festivalu pak byl biografický Zátopek pojednávající o stejnojmenném slavném českém atletovi. KVIFF pak potrvá až do příští soboty, tedy 28. srpna, v jeho závěru se pak do Varů mají ještě dostavit herci Ethan Hawke a Johnny Depp.

Novinky pak přinesly i jiné české festivaly. Například organizátoři Zlín Film Festivalu oznámili, že herec Ondřej Vetchý v rámci letošního ročníku převezme ocenění Zlatý střevíček za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež. Na druhou stranu organizátoři 3KinoFest uvedli, že jejich letní kino, skrz které mohou diváci sledovat festivalové snímky, budou nabízet filmové projekce i koncem srpna a začátkem září.

Plná novinek byla však i světová scéna. Tvůrci populárního seriálu Koruna (The Crown), který vysílá streamovací stanice Netflix, zveřejnili na Instagramu další fotografie nových představitelů královské rodiny. Tentokráte si fanoušci mohli poprvé prohlédnout  Dominica Westa coby prince Charlese a Elizabeth Debicki jako princeznu Diana. Před pár týdny byla zveřejněna i první fotografie herečky Imeldy Staunton v roli královny Alžběty. Pátá řada by pak měla být dostupná zhruba začátkem roku 2022.

Konkurenční Amazon Prime Video pak oznámilo své plány se čtvrtým snímkem z animované filmové série Hotel Transylvánie. Ten bude podle všeho k vidění pouze skrze tuto streamovací službu, a to již od 1. října. Kresleným postavičkám zde propůjčily hlasy celebrity jako Adam Sandler, Selena Gomez, Andy Samberg, Kathryn Hahn, Keegan-Michael Key, David Spade nebo Fran Drescher.

Dalším velikánem na streamingovém trhu je pak v současnosti Disney+. Tomu pomáhá i celá řada marvelovských seriálů, které zde tvůrci chystají. Jedním z nich je Ironheart, který má světu představit v zásadě nového Iron Mana, ale v ženském provedení. Představitelka titulní hrdinky, Dominique Thorne, se však, podle nejnovějších informací, v této roli poprvé objeví v sequelu k Black Pantherovi, který má vyjít v červenci příštího roku.

Velkou postavou ve světě Marvelu je pak vedle zmíněného Iron Man i Kapitán Amerika. Jeho novým představitelem se od letošního roku stal oficiálně Anthony Mackie, jehož Falcon se v tuto postavu transformoval v pořadu Disney+. Jak pak oficiálně tvůrci uvedli, Mackie si tuto roli zopakuje i ve čtvrtém chystaném filmovém pokračování Kapitána Ameriky.

Očekávaná marvelovka Eternals pak v uplynulých dnech nabídla svůj finální trailer. V tom se ještě jednou představili hlavní postavy v podání herců jako je Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington, Richard Madden, Gemma Chan nebo Kumail Nanjiani. Snímek pak má naplánovanou premiéru na 28. říjen.

 

Eternals bude souběžně dostupné i na Disney+, zde bude k vidění i neobvykle anime ze světa Star Wars nesoucí podtitul Visions. K němu tvůrci představili minulý týden první ukázku. Star Wars: Vision pak bude na Disney+ od druhé poloviny září.

 

Opoziční HBO Max pak nezůstalo pozadu a také nabídlo jeden trailer. Ten se vztahuje k chystanému seriálu Scény z manželství, který zde bude nabídnut ke zhlédnutí již od začátku září. V hlavních rolích se zde pak představí Oscar Isaac a Jessica Chastain.

 

Aby toho pak nebylo málo, tak trailer si připravil i další streamovací kanál, tedy Apple TV+. Ukázka se vztahuje k desetidílném sci-fi seriálu Nadace. Ten vznikl na náměty románu spisovatele Isaaca Asimova. Hlavní role zde pak ztvární Jared Harris nebo Lee Pace a další. Pořad bude na Apple TV+ od 24. září.

 

Slavné a oblíbené jsou pak, většinou, podivné filmy režiséra Wese Andersona. A jeho nejnovější chystaný projekt čítá četná slavná jména. Nejnověji do snímku byla obsazena Scarlett Johansson, která se zde objeví po boku hvězd jako jsou Margot Robbie, Tom Hanks, Rupert Friend, Bill Murray, Adrien Brody, Jason Schwartzman a Tilda Swinton. Více detailů však o tomto projektu zatím není známo.

A na závěr taková neobvyklá novinka. Televizní producent Michael Schur, který stojí za pořady jako jsou Dobré místo, Kancl, Parks and Recreation nebo Brooklyn 99, chystá ve spolupráci se streamingovou službou Peacock (spadající pod koncern NBC) televizní adaptaci kultovního filmu Hřiště snů. V tom se kdysi proslavil Kevin Costner. O projektu zatím není více známo.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací