Filmové události #35/21: Je tu první ukázka k novému Spider-Manovi, pokračování Matrixu má svůj podtitul

Chystá se i nové dílo podle románů Stephena Kinga.

Spider-Man: No Way Home se představil v prvním traileru. Ukázku nabídl i snímek o princezně Dianě. Trailer pak zveřejnil i dokument o slavném závodníkovi Formule 1. Pokračování Venoma možná dostane odsun premiéry. Soutěžní televizní pořad Jeopardy! povede hvězda z Teorie velkého třesku. Román Prokletí Salemu Stephena Kinga se zase dočká svého zfilmování. Čtvrtý Matrix už má své jméno. A 55. ročník Karlových Varů je u konce.

#35/21

Uplynulý týden se nesl nejen ve znamení Karlových Varů, ale i Spider-Mana, protože tvůrci z Marvelu a Sonyho konečně vypustili první kýženou ukázku třetího pokračování ze světa pavoučího muže s Tomem Hollandem v titulní roli. V nejnovějším díle, který má vstoupit do kin již letos před Vánoci, se Peter Parker bude muset poprat s tím, jaké to je, když všichni zjistí jeho tajnou identitu. Vyhledá pomoc Doctora Strange, avšak při řešení problému se něco zvrtá a, jak je vidět z traileru, Peter se střetává s postavami z předchozích Spider-Manovských snímků s Tobeym Maguirem a Andrewem Garfieldem. Objevily se i četné zvěsti, že by se tito dva zmínění Spider-Manové měli ve filmu také objevit. Trailer však z toho hlediska stále zůstává poměrně tajuplný. Jeho vypuštění však doprovázeli jisté komplikace, neboť dva dny předtím na veřejnost prosákla jeho pirátská verze natočená na mobil. Nakonec však vše dobře dopadlo a oficiální klip byl zveřejněn 23. srpna, shodou okolností v den, který měli Wanda a Vision zakroužkovaný na svém kalendáři ve svém seriálu.

 

Kromě Spider-Mana se pak v první ukázce představila i Kristen Stewart coby princezna Diana. Tu Stewart ztvární v biografickém snímku Spencer, který má mapovat tragický život oblíbené britské princezny. Do kin by měl film vstoupit již za necelý měsíc.

 

Máme tu pak také video od Netflixu. Ten představil první ukázku ke svému dokumentu Schumacher zaměřujícím se na život tohoto německého pilota Formule 1. Ten po tragické lyžařské nehodě v roce 2013 bojuje o život. Dokument bude dostupný skrze Netflix již od 15. září.

 

Na začátku zmiňovaný Spider-Man není jedinou postavou ze světa Marvelu, o které se v minulém týdnu mluvilo. Do diskuse se dostal i jeho dlouholetý komiksový záporák Venom. Tvůrci filmu Venom: Carnage přichází, který je pokračováním filmu z roku 2018, totiž zvažují posunutí jeho vstupu do kin. Datum premiéry má zatím snímek naplánované na 14. října, avšak kvůli pandemie ho producenti chtějí přesunout až na začátek příštího roku.

Dále tu máme i něco ze světa televizní zábavy. Kvízový pořad Jeopardy!, do nedávna moderovaný Alexem Trebekem, který zemřel v listopadu loňského roku, nyní hledá kvůli této tragédii nového moderátora. Nedávno tak bylo oznámeno, že na pár epizod se uvaděčské pozice ujme herečka Mayim Bialik, která se proslavila jako Amy v pořadu Teorie velkého třesku.

Po nějaké době se pak také dočkali novinek fanoušci Stephena Kinga. Jeho román Prokletí Salemu bude zfilmován. Zároveň bylo oznámeno, že hlavní role se ujme herec Lewis Pullman, který se má zanedlouho objevit v očekávaném pokračování Top Gunu. Pullman je synem slavného herce Billa Pullmana.

Závěrem je tu i něco ke čtvrtému pokračování Matrixu. Nejnovější snímek, který je zatím ve fázi produkce a natáčení, podle nejnovějších informací ponese podnázev Resurrections. Své role z předchozích snímků si zde zopakují Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss po boku nových postav.

Na úplný konec se pak podíváme na domácí scénu. Jak již bylo zmíněno na začátku, kromě Spider-Man se u nás uplynulé dny nesly především ve znamení MFF Karlovy Vary. V druhé půlce festivalu obdařili návštěvníky svou návštěvou herci Ethan Hawke a Johnny Depp, kteří zde také uvedli své nové snímky. Slavností zakončení pak proběhlo v sobotu 28. srpna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací