Bill Gerber, Aňa Geislerová, Klára Issová, Ivan Shvedoff a další hvězdy na 61. Zlín Film Festivalu

Zlín bude plný filmových hvězd.

Druhá část 61. Zlín Film Festivalu startuje ji 9. září 2021. Po on-line části, která proběhla začátkem léta, se tentokrát všichni potkáme ve Zlíně a vyrazíme do opravdového kina. Pozvání přijala celá řada hostů. Na festival zavítají Bill Gerber, Aňa Geislerová, Klára Issová, Ivan Shvedoff, Ondřej Vetchý, Veronika Divišová, Oskar Hes a další.

I druhá festivalová polovina se ponese v duchu hlavního tématu, a to „Literatura ve filmu“. Je proto jen příhodné, že se ve Zlíně potkáme s významným americkým producentem Billem Gerberem, který se podílel na filmech o Harrym Potterovi. Dále z jeho bohaté filmografie jmenujme například Gran Torino, Zpátky do ringu, Příliš dlouhé zásnuby, Láska přes internet, L.A. – Přísně tajné, JFK, či Nelítostný souboj. „Je nám velkou ctí, že tento světově uznávaný americký producent zavítá k nám na festival a osobně uvede v pátek projekci filmu Zrodila se hvězda. Aktivně se zúčastní také programu pro filmové odborníky,“ uvedl prezident Zlín Film Festivalu Čestmír Vančura.

Zahajovací snímek 61. Zlín Film Festivalu Mise Asteroid představí herec Ivan Shvedoff, kterého známe ze světových trháků, jako jsou Mission: Impossible – Ghost Protocol a Most špiónů či z úspěšného seriálu Babylon Berlín.

Z domácích hvězd tentokrát zazáří herečky Aňa Geislerová a Klára Issová, které se stanou novými držitelkami hvězd na zlínském Chodníku slávy. Tento projekt vznikl v roce 2006 ve spolupráci s Nadačním fondem Kapka Naděje. Například minulý rok se na chodníku před Velkým kinem objevily hvězdy Jiřího Mádla a Vojty Kotka. Na zakončení festivalu 15. září 2021 převezme Ondřej Vetchý ocenění Zlatý střevíček za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež.

Chybět nebudou ani „Young Stars“. Tentokrát se blíže seznámíme s osmnáctiletou herečkou Veronikou Divišovou, která si zahrála například v TV minisérii Božena, rodinné komedii Tady hlídáme my nebo dramatu Město. Ve druhém jmenovaném snímku uvidíme i Oskara Hese, druhou letošní mladou hvězdu. I on se objevil v Boženě či novince, mysteriózním thrilleru Spící město.

Fotogalerii z tiskové konference najdete i na našem oficiálním FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací