Filmové události #36/21: Do Prahy se chystá Chris Hemsworth, Evans a Scarlett Johansson zase byli obsazeni do společného nového projektu

Je tu i pár trailerů.

Proběhlo slavnostní zahájení filmového festivalu v Benátkách. Spin-off Mad Maxe má obsazenou mladou Furiosu. Reunion Fresh Prince má mladého Willa. Expedice: Džungle plánuje sequel. Třetí řada Umbrella Academy má dotočeno. Pokračování Top Gunu i sedmá Mission: Impossible dostaly další odsun. Bondovka Není čas zemřít zase nabídla dva nové finální trailery. V teaseru se představil i akčňák Red Notice. Ukázku sdílel i, v Praze natočený, seriál Wheel of Time. Klip ukázal i Jeremy Renner ke svému pořadu Mayor of Kingstown. Jeho marvelovští kolegové Chris Evans a Scarlett Johansson se pak společně objeví v novém projektu od Apple TV+. A čtvrtý Avenger, Chris Hemswort, se zase chystá možná točit do Prahy. S informacemi na závěr přišel i blížící se Zlín Film Festival.

#36/21

Se začátkem školního roku byl zároveň odstartován i letošní Benátský filmový festival. Slavnostní zahájení bylo uvedeno promítnutím očekávané Duna. Remake stejnojmenného filmu z roku 1984 přišli na festival uvést herci Timothée Chalamet a Zendaya spolu s režisérem Denisem Villeneuvem. Kromě nich pak také festival zatím letos navštívil Kristen Stewart , Oscar Isaac, Helen Mirren nebo Penelope Cruz a další. Celá akce pak potrvá do soboty 11. září.

Z trochu jiného soudku jsou pak snímky ze série o Šíleném Maxovi. Jejich tvůrci už před nějakou dobou oznámili, že chystají prequel o postavě Furiosy, kterou v zatím posledním díle z roku 2015 ztvárnila Charlize Theron. Podle nejnovějších informací pak mladou Furiousu v tomto prequelu ztvární Anya Taylor-Joy, která byla nedávno obsazena do této role.

Herecké novinky mají i vznikající nové epizody seriálu Fresh Prince, které mají oslavovat třicetileté výročí jeho vzniku a ohlédnout se za slavnými postavami. V uplynulých dnech pak došlo k obsazení role mladého Willa, ve které se proslavil Will Smith. Zde si tuto ikonickou postavu zahraje mladý filadelfský herec Jabari Banks, pro které se bude jednat o herecký debut.

S příjemnou zprávou pak přinesli i tvůrci filmu Expedice: Džungle, kteří oznámili, že již plánují udělat sequel. Expedice: Jungle oslavila v kinech i na streamovací platformě Disney+ poměrně velký úspěch, a tak není divu, že se tvůrci rozhodli vytvořit pokračování. Potvrdil to i sám herec Dwayne Johnson, který zároveň poděkoval skrze sociální sítě svým fanoušků za přízeň, kterou vůči filmu projevili.

Radovat se pak mohou fanoušci netflixovského seriálu Umbrella Academy. Jeho tvůrci i herci oznámili skrze Instagram, že dotočili očekávanou třetí řadu. Kdy se ta dostane na Netflix však zatím není známo.

Jisté však je, že dva ze snímku Toma Cruise dostali znovu odsun premiéry, kvůli pandemii covidu-19. Očekávaný sequel Top Gun: Maverick a sedmé pokračování filmové série Mission: Impossible se podle nejnovějších informací do kin dostanou až v příštím roce. Druhý Top Gun by měli diváci vidět koncem května a Mission: Impossible 7 až 30. září 2022.

Již na konci letošního září by však měla konečně vstoupit do kin nejnovější Bondovka, která byla kvůli covidu také několikrát posouvaná. A tak s blížící se premiérou snímku Není čas zemřít sdíleli producenti dva nové finální trailery, v nichž se představuje Daniel Craig ve své poslední Bondovce.

S ukázkou pak přišel i akčňák Red Notice, jehož největším tahákem je hvězdné obsazení sestávající se z Dwayna Johnsona, Ryana Reynoldse a Gal Gadot. Ti zde hrají agenta FBI, kriminálníka a podfukářku. Film by pak měl být k vidění jak na Netflixu, tak v kinech od 12. listopadu.

 

Konkurenční Amazon Prime Video pak uvedlo první klip ke svému novému fantasy seriálu The Wheel Of Time. Ten byl z velké části natáčet v Praze, kde v současnosti vzniká jeho druhá řada. Na Amazonu bude první sezóna dostupná ke zhlédnutí již v listopadu.

 

Trailer nabídl i pořad Mayor of Kingstown, který se zaměřuje na rodinu McLuskyových, kteří jsou mocnými politickými prostředníky ve městě Kingstown v Michiganu. V hlavních rolích se zde objevují Kyle Chandler a Jeremy Renner.

Jeho marvelovští kolegové Chris Evans a Scarlett Johansson se pak společně objeví v novém filmu z produkce Apple TV+. Jedná se o romantický thriller Ghosted, jehož režie se ujme Dexter Fletcher, který stojí za úspěšným Bohemian Rhapsody. Scénář k němu pak mají napsat Paul Wernick a Rhett Reese, kteří se podíleli na Deadpoolu či Zombielandu.

A aby toho nebylo málo, tak s novinkou přišel i další Avenger. Představitel Thora, Chris Hemsworth, se totiž podle nejnovějších informací údajně chystá natáčet do Prahy. Přijet by se měl za účelem dotočení sequelu ke snímku Vyproštění z produkce Netflixu. Za jeho scénářem i produkcí stojí bratři Russoové, kteří v Praze letos natáčeli akčňák The Gray Man s Chrisem Evansem a Ryanem Goslingem. Pokračování Vyproštění se původně mělo točit v Austrálii, ale kvůli covidové situaci muselo být na poslední chvíli přesunuto. Zda se opravdu uskuteční v Praze, však ještě zatím nebylo oficiálně potvrzeno.

Na závěr pak ještě něco málo z domácí scény. V uplynulém týdnu se uskutečnila tisková konference k blížícímu se Zlín Film Festivalu. Pozvání na něj přijala řada hvězd jako například Bill Gerber, Aňa Geislerová, Klára Issová, Ivan Shvedoff, Ondřej Vetchý, Veronika Divišová, Oskar Hes a další. V rámci tiskové konference pak organizátoři představili i bohatý program. Jednašedesátý ročník pak odstartuje již od čtvrtka 9. září.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací