Vojtěch Dyk zahájí výuku jako Pan profesor na televizních obrazovkách již tento týden

SvSvérázný pedagog Vlček začíná vyučovat.

Školní rok začal, a již brzy odstartuje i na gymnáziu, kde chemii, fyziku a tělocvik vyučuje svérázný pedagog Marek Vlček. Ústřední roli v novém seriálu Pan profesor ztvárnil Vojtěch Dyk. První epizoda, kterou uvidíme již ve čtvrtek, se bude zabývat adopcí a jejího nechtěného odhalení.

Kantor Vlček je snem všech žáků. Rodičům a ředitelům by ovšem taková postava mohla přivodit několik šedivých vlasů, protože jeho metody jsou opravdu nevšední, originální, a ne vždy podle pravidel. „Myslím, že každý z nás by ve věku kolem 17 let chtěl mít takovýho profesora. Já teda určitě jo. Tudíž se ho snažím hrát takovýho, jakýho bych ho sám chtěl mít… To jest profesora, kterej bere svoje povolání zároveň jako poslání, kterej je parťák, a ne uměle vytvořená chodící autorita, a kterýho prostě baví to, co dělá, a když už něco dělá, tak na sto procent,“ popsal profesora jeho představitel Vojtěch Dyk.

I v tomto seriálu bude platit, že protiklady se přitahují. Do školy totiž nastoupí nová učitelka Karolína Beránková (Beáta Kaňoková), která razí naprosto odlišný způsob přístupu k práci a výuce než žáky milovaný Pan profesor. „Je to pro mě nová, velká zkušenost. Ještě nikdy jsem takhle velký prostor v seriálu neměla. Člověk vlastně vytváří postavu, kterou představuje, už to není jen epizodní role, ve které se objeví. I to mě na té nabídce zaujalo. Také jsem se moc těšila na celý tým, který je pro mě určitým příslibem příjemně strávených časů,“ svěřila se Beáta Kaňoková.

V prvním díle, který se na televizních obrazovkách objeví 9. září 2021, uvidíme i studenta Romana (Michal Pazder) a jeho rodiče (Jiří Štrébl a Alena Mihulová), kteří se budou potýkat s prozrazenou adopcí a následným útěkem z domova.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací