Rozhovor: Martina Czyžová ve filmu Petra Kolečka Zbožňovaný hraje vnučku Jiřího Bartošky

„Jsem strašně ráda za to, že jsem s nimi mohla pracovat.“

Herec a prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška hraje v nové české dramatické komedii Zbožňovaný, kterou nejen napsal, ale i režíroval úspěšný scénárista Petr Kolečko, dědečka. Vnučku ústřední postavy Anetu ztvárnila mladá herečka Martina Czyžová.

Film je inspirován skutečným dědou Petra Kolečka. Vzhledem k citlivosti tématu se Kolečko chopil (již podruhé, Přes prsty) i režijní taktovky. Hledání vnučky Anety probíhalo v první vlně pandemie, proto se uskutečnilo prostřednictvím on-line castingu. „Probíhalo to tak, že jsem obdržela kousíček dialogu, který jsem měla natočit. Měla jsem natočit ještě představovací video a poslat fotky. Asi o měsíc později jsem jela na kamerovky,“ popsala svoji cestu k filmu a roli Anety její představitelka Martina Czyžová.

Pro Czyžovou byl snímek Zbožňovaný prvním filmovým projektem. Herečka prozradila, že z velkých hereckých bardů (Jiří Bartoška, Ivana Chýlková, Petra Hřebíčková, Jiří Langmajer) a všeho kolem sebe byla zpočátku nervózní, ale na place nebyl čas všechny tyto vjemy vstřebávat. „Jsem strašně ráda za to, že jsem s nimi mohla pracovat. Dali mi toho hrozně moc. Všichni byli hrozně vstřícní. Budu z toho ještě dlouho čerpat,“ nešetřila chválou a nadšením mladá herečka. Celý rozhovor s Martinou Czyžovou najdete na našem YouTube kanále ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací