Filmové události #37/21: Neo je zpátky v prvním traileru, Orlando Bloom se rozloučil s Českem

Aquaman zase zapózoval v novém kostýmu.

Proběhlo slavnostní zahájení Zlín Film Festivalu. HBO Max v tuzemsku bude. Orlando Bloom dotočil druhou řadu Carnival Row a rozloučil se s ČR. Tvůrci seriálu The Wheel Of Time nabídli první fotografie. V traileru se představila i Netflixova hvězdně obsazená komedie Don’t Look Up. Je tu také ukázka k remaku dánského thrilleru Tísňové volání. A do třetice oficiální trailer vypustil i očekávaný čtvrtý Matrix. Aquaman se ukázal v novém kostýmu. Seriál Zoey’s Extraordinary Playlist chystá sváteční bonus. A na závěr smutná zpráva, opustil nás herec Jean Paul Belmondo.

#37/21

Na sklonku uplynulého týdne, ve čtvrtek 9. září, byl slavnostně odstartován jednašedesátý Zlín Film Festival. Nebo lépe řečeno byla zahájena jeho druhá polovina. Ta první se totiž uskutečnila letos v květnu v on-line podobě. Nyní se tvůrci, filmy i organizátoři přesunuli do Zlína, kde se odehraje prezenční část tohoto filmového festivalu pro děti a mládež. V pátek také poctil účastníky svou návštěvou americký filmař a producent Bill Gerber. Ten, jako bývalý šéf studia Warner Brothers stojí za četnými slavnými snímky, mezi nimiž je například Gran Torino nebo Zrodila se hvězda. Celý festival pak potrvá do středy 15. září.

Z domácího prostředí je pak i další novinka. Ta se týká streamovací služby HBO Max. V minulém týdnu pak provozovatelé slavnostně oznámil, že se tato platforma chystá i na českou scénu, a to v roce 2022. Detaily o tom, kdy přesně to bude a jak to bude fungovat, pak slíbili představit na podzimní prezentaci.

V Česku také již nějakou dobu natáčel konkurenční portál Amazon Prime Video seriál Carnival Row. Vznikala tu jak první, tak po covidem způsobených komplikacích i druhá řada. Ta má teď oficiálně dotočeno. Na svém Instagramovém účtu to oznámil herec Orlando Bloom, který se tu v krátkých videích loučí se svou postavou i Českou republikou.

 

Amazon však u nás natáčel mnohem více než jeden seriál. Druhým očekávaným produktem je i pořad The Wheel Of Time. Před dvěma týdny nabídli tvůrci první trailery, nyní zveřejnili oficiální fotografie k první řadě. V současnosti zde již vzniká i druhá řada.

 

V klipu se pak ukázal i thriller Viník. V něm se představí Jake Gyllenhaal jako policejní dispečer pracující na lince tísňového volání, který po akutním hovoru musí po telefonu vyřešit zapeklitý případ. Jedná se o remake dánského snímku Tísňové volání. Kromě Gyllenhaala se zde pak objeví Ethan Hawke, Paul Dano, Riley Keough a další.

 

Do třetice ještě první ukázku zveřejnili tvůrci čtvrtého pokračování Matrixu, které nese podnázev Resurections. V klipu se vrací Keanu Reeves jako Neo nebo Carrie-Anne Moss jako Trinity. Svou roli Morpheuse si však nezopakuje Laurence Fishburne. Do kin se pak očekávaný čtvrtý Matrix chystá již letos před Vánoci.

 

Nebyl by to však týden bez superhrdinů. A tento zachránil Aquaman. Ten se představil v prvních fotografiích ke svému sequelu, na nichž ho mohli fanoušci vidět v novém kostýmu.

S milou novinkou pak přišli tvůrci seriálu Zoey’s Extraordinary Playlist. Ten byl po dvou úspěšných sezónách donucen opustit svou domovskou TV stanici NBC. Fanoušci však silně a neoblomně lobovali za třetí řadu, že se jim tvůrci rozhodli dát dárek. Na letošní Vánoce tak vypustí filmové sváteční pokračování skrze platformu Roku.

 

 na závěr pak jedna smutná zpráva, ve věku osmaosmdesáti let zemřel francouzský herec Jean Paul Belmondo. Ten se proslavil ve filmech jako Zvíře, Muž z Acapulca, Nenapravitelný, Profesionál, Policajt nebo rošťák, Bláznivý Petříček, Muž z Ria či Bezva finta. Jeho poslední rozloučení pak proběhlo za účasti francouzského prezidenta Emmanuela Macrona v pařížské Invalidovně.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací