Matouš Ruml o natáčení filmů Jedině Tereza, Ubal a zmiz a dabování animáku Myši patří do nebe

„Musel jsem vytvořit jistou stylizaci, a to jsem si na tom hrozně užíval.“

Na festival Finále Plzeň zavítal i herec Matouš Ruml. Diváci zde mohli vidět hned tři filmové projekty s ním spojené, a to romantickou komedii Jedině Tereza, netradiční komedii Ubal a zmiz a rodinné animované dobrodružství Myši patří do nebe.

Matouš Ruml během krátkého rozhovoru prozradil, že se na romantické komedie rád podívá, a to především se svojí manželkou, ale role Karla ve snímku Jedině Tereza byla tak trochu jeho protikladem. Karel je totiž obrovský filmový fanoušek, který si pamatuje spoustu filmových hlášek, a ty si herec moc nepamatuje. Natáčení ho ale velmi bavilo. „Postava Karle je velmi charakterotvorná a vyblbl jsem se tam. Vymykalo se to z mých dosavadních filmových rolí, nebylo to jen civilní hraní pro mě. Musel jsem vytvořit jistou stylizaci, a to jsem si na tom hrozně užíval,“ popsal svoje pocity Ruml.

Natáčení komediální gangsterky Ubal a zmiz, jenž se odehrává během jednoho dne, probíhalo především v noci na Žižkově, který nikdy nespí. Herec zavzpomínal na jednu nočku, kterou jim znepříjemnil jeden tamní obyvatel, který nechtěl, aby natáčení probíhalo a až do deseti hodin večer pouštěl hlasitou muzika z otevřeného okna. Rumlova postava, Mireček, ve filmu kouří. Matouš Ruml si proto po sedmi letech koupil krabičku cigaret, aby zlozvyk jeho postavy působil co nejpřesvědčivěji. „V rámci toho, abych se z toho úplně nezbláznil, jsem začal kouřit. Ale hned od první chvíle jsem věděl, že toho zase nechám, protože mi to nechutná,“ řekl herec Kamarádi a známí se ho ptali, jestli nemá strach, že po skončení natáčení nebude moci přestat. Na to Ruml odpovídal, že vůbec. Naopak ho to v nekouření utvrdilo.

Dabování lišáka z animáku Myši patří do nebe si Matouš Ruml velmi užil. Na rozdíl od hraného filmu, dle jeho slov, dabování animované postavičky vyžaduje více tvůrčí práce. „Tenhle příběh mě rozplakal, rozesmál a dokázal ze mě vytáhnout veškeré emoce, protože ten příběh je nádherný,“ prozradil Ruml. Příští rok uvidíme Matouše Rumla po boku Vladimíra Polívky, Elišky Balzerové, Boleslava Polívky, Kristíny Svarinské a dalších v komedii Srdce na dlani. Celý rozhovor najdete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací