Zpěvák Janek Ledecký napsal knihu Verše potrhlé. Křest proběhl pod dohledem mnoha slavných kmotrů

Janek Ledecký je autorem sbírky básní.

V tandemu otec a syn vznikla netradiční kniha básní, a to Verše potrhlé. Za jejich vznikem stojí dva pánové – Janek Ledecký je autorem textu a Jonáš Ledecký ilustrací. Během slavnostního křtu proběhlo i čtení ukázek a pokropení publikace.

„Při psaní textů si vždycky zaznamenám i ty nápady, o kterých vím, že se do písničky nehodí. V létě 2020 se mi jich nakupilo nějak víc najednou, a tak jsem zkusil disciplínu, kterou jsem vždycky obdivoval. Básničky pro děti. A v případě Veršů potrhlých, pro děti s doprovodem rodičů. S doprovodem proto, že jsem v některých místech záměrně volil slovník dospělých. Dobře si pamatuju, jak jsem se na čtení Jonášovi a Ester před spaním vždycky těšil. Ty podvečerní otázky a debaty jsou nenahraditelné. O to větší radost mám, že Verše potrhlé ilustruje právě Jonáš. A kdyby se náhodou stalo, že nebudete doma, nebo nebudete mít čas, tak součástí knížky je i audioverze v podání mých kamarádů a kamarádek z herecké branže. A věřte mi, že si to nahrávání užívali jako malé děti,“ prozradil Ledecký. Na čtení dětem před spaním kladl velký důraz, protože trvá, dle jeho slov, jen krátký čas. Poté, co se děti číst naučí, už si čtou sami, proto je důležité si tento moment náležitě užít.

Slavnostní chvíli si nenechala ujít nejen celá řada fanoušků, ale i mnoho slavných osobností. Možnost stát se kmotrem knihy Janka a Jonáše Ledeckých přijali Jakub Kohák, Pavel Zedníček, Marek Taclík a David Gránský. Chybět nemohla ani dcera Janka Ledeckého, a to Ester Ledecká.

V rámci slavnostního aktu přečetli přítomní herci a česká snowboardistka a alpská lyžařka básničku z Veršů potrhlých. Samotný křtící akt proběhl lehkým pokropením knihy. Poté následovala autogramiáda. Jak to na slavnostním křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací