Filmové události #41/21: V traileru se představil spin-off Hry o trůny, ve fotkách zase ten od Pána prstenů

Novinky ze Západozemí i Středozemě.

Do Prahy zavítá John Hannah. Noví hosté byli oznámeni i na blížící se Comic-Con. Marvel chystá spin-off o postavě Agathy z WandaVision. Seriál ze světa Pána prstenů nabídl novou fotografii. V traileru se pak představil prequel ke Hře o trůny. Ukázku nabídl i Netflixův muzikál Tick, Tick… Boom!. A je tu i první klip k nejnovějšímu dílu filmové série Resident Evil. Seriál Zlatá sedmdesátá bude mít pokračování. Na závěr pak byl zahájen Londýnský filmový festival.

#41/21

Do Prahy zanedlouho zavítá vzácný host. Bude jím herec John Hannah, který se proslavil zejména ve filmové sérii Mumie. Hannah sem přijede uvést svůj nejnovější snímek Zpráva, vzniklý v česko-slovensko-německé koprodukci. Zpráva pak pojednává o útěku z koncentračního tábora v Osvětimi.

Kromě Hannah se však do našeho hlavního města chystá i celá řada dalších slavných hostů. Ti navštíví Česko v rámci blížícího se Comic-Con Prague. Jeho organizátoři pak v uplynulých dnech oznamují stále nové známé tváře, které se tam objeví. Mezi posledními ohlášenými celebritami je i Torri Higginson, která je známá ze seriálu Hvězdná brána: Atlantida. Organizátoři pak také postupně odhalují program i mapku areálu O2 Universa, kde se celá akce uskuteční ve dnech od 15. do 17. října.

Mezi oblíbená Comic-Conová témata pak zpravidla patří i filmový svět Marvelu. A právě ten bude podle nejnovějších informací obohacen o další seriál. Svůj vlastní pořad totiž dostane postava Agathy Harkness, která debutovala letos v seriálu WandaVision. Zde si Agathu zahrála Kathryn Hahn, díky níž se tato čarodějka poměrně rychle zařadila mezi fanouškovské favority. Více informací k tomuto projektu platformy Disney+ však zatím není známo.

Popkulturní senzací je pak už léta i Pán prstenů, jehož spin-offový seriál vzniká už nějakou dobu. A právě k tomu nabídli jeho tvůrci nové fotografie i informace v jejich popisku. Prequelový pořad z prostředí Pána prstenů by pak měl být k vidění skrze Amazon Prime Video od září příštího roku.

Na slávu Pána prstenů pak zlehka navázal seriál Hra o trůny, který se mu v lecčem podobal. I jeho tvůrci se snaží navázat na jeho popularitu vznikem spin-offu, k němuž byl v uplynulých dnech představen první trailer. Pořad pod názvem House of the Dragon se má zabývat historií rodu Targaryenů a představit celou řadu nových postav i draků. Vysílání tohoto prequelu by mělo začít na HBO již 1. ledna 2022.

 

V ukázce se pak představil i chystaný snímek Tick, Tick… Boom! z produkce konkurenčního Netflixu.  Ten se inspiruje stejnojmenným broadwayským muzikálem, jenž sleduje osud divadelního autora a skladatele Jonathana Larsona, který stojí například za úspěšným muzikálem Rent. V netflixovském filmu ho pak ztvární Andrew Garfield, po jehož boku se objeví například Vanessa Hudgens, Bradley Whitford nebo Alexandra Shipp. Premiéru pak má Tick, Tick… Boom! nachystanou v polovině letošního listopadu.

 

Do třetice tu pak máme i klip ze světa Resident Evil, a to k jeho nejnovějšímu dílu nesoucímu podtitul Welcome to Raccoon City. V něm se mají objevit například Hannah John-Kamen, Tom Hopper, Kaya Scodelario, Robbie Amell, Neal McDonough či Avan Jogia. V kinech by pak měl být snímek k vidění od prosince.

 

S veselou novinkou pak přišli tvůrci oblíbeného sitcomu Zlatá sedmdesátá. Ti si po patnácti letech od ukončení pořadu přichystali pro diváky pokračování, které by mělo nést název That ´90s Show. Z původních herců by se pak zatím určitě měli navrátit Debra Jo Rupp a Kurtwood Smith coby Kitty a Red Formanovi. O ústřední šestici, za jejímž ztvárnění stáli Ashton Kutcher, Mila Kunis, Topher Grace, Danny Masterson, Laura Preppon a Wilmer Valderrama, však zatím nebyla řeč.

A na závěr tu pak máme něco z festivalového světa. Uplynulý týden byl totiž zahájen Londýnský filmový festival BFI London Film Festival. V jeho rámci pak zatím uvedli své snímky například Idris Elba nebo Kristen Stewart. Celá akce pak potrvá do neděle 17. října.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací