Filmové události #42/21: Odstartovala jedenáctá řada StarDance i druhý ročník Comic-Con Prague

DC FanDome pak přinesl řadu důležitých ukázek.

Proběhl druhý ročník pražského Comic-Conu. Česká televize uvedla jedenáctou sezónu pořadu StarDance. V Praze pak budou pod vedením Václava Marhoula točit Emilia Clarke a Michael Shannon. Herec William Shatner se podíval do vesmíru. Marvel má obsazeného svého Adama Warlocka. Konkurenční DC pak představilo řadu ukázek a novinek při příležitosti DC FanDome. Trailer nabídli také tvůrci pátého pokračování parodické hororové série Vřískot. Ukázku k neobvyklému sequelu snímku Sám doma sdílelo i Disney+. A na závěr byl Timothée Chalamet poprvé k vidění ve svém kostýmu mladého Willyho Wonky.

#42/21

Závěr uplynulého týdne se nesl v duchu festivalu pro fanoušky všeho druhu. Od pátku do neděle totiž proběhl v pražském O2 universu druhý ročník Comic-Con Prague. V rámci něj se mohli návštěvníci potkat se svými oblíbenými celebritami, mezi kterými byli Natalia Tena, Crystal Reed, Torri Higginson, Anna-Louise Plowman, Ray Stevenson, Norman Lovett, Michael Biehn, Edward J. Olmos, Hugh Quarshie, Toby Stephens, Sylvester McCoy, Jake Busey či Manu Bennett. Mezi hosty pak byli i četní komiksoví umělci, cosplayeři či domácí umělci. Fanoušci si pak mohli užít i bohatý doprovodný program. Organizace třetího ročníku je již v plném proudu, uskutečnit by se měl v únoru 2022.

Na domácí scéně pak také po roční pauze odstartovala nová, již jedenáctá, řada StarDance. První díl se odvysílal v sobotu 16. října. Mezi hvězdnými účastníky jsou letos Marika Šoposká, Pavel Trávníček, Andrea Sestini Hlaváčková, Mirai Navrátil, Simona Babčáková, Jan Cina, Tereza Černochová, Martina Viktorie Kopecká, Zdeněk Godla a Tomáš Verner. Příští večer by pak měl být poctou k devadesátým narozeninám Jiřího Suchého, dále se pak mohou diváci těšit na halloweenský večer a jiné tematické epizody.

Prahu svou návštěvou zanedlouho poctí i sama královna draků. Natáčet zde totiž bude Emilia Clarke, která se proslavila rolí Daenerys Targaryen ve Hře o trůny. S ní zde bude i Michael Shannon, který může být známý například z Pearl Harbour nebo Na nože. Oba se u nás chystají pracovat pod vedením režiséra Václava Marhoula na jeho nejnovějším snímku McCarthy pojednávajícím o stejnojmenném americkém senátorovi.

Se zajímavou novinkou pak přišel herec William Shatner, známí především coby kapitán James T. Kirk ve Star Trek. Shatner se v uplynulém týdnu vydal se svou vlastní posádkou na krátký výlet do vesmíru, kde si splnil své dlouholeté přání.

O slovo se v uplynulých dnech přihlásil i Marvel, když oznámil, že konečně obsadil roli Adama Warlocka. Ve třetím pokračování Strážců Galaxie si ho tedy zahraje Will Poulter. Ten se proslavil ve filmech jako Millerovi na tripu, sérii Labyrint či Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka.

Velkou událostí konce minulého týdne byl a stále je i DC FanDome. Zde studio DC ve spolupráci s Warner Brothers přineslo novinky ke svým chystaným snímkům. Nabídlo například trailery k Flashovi, Black Adamovi či Batmanovi. Ten poslední vyvolal největší pozdvižení. Celá akce pak potrvá až do pondělí 18. října.

 

V traileru se pak představilo i očekáváné páté pokračování filmové série Vřískot. V něm se po letech vrací Courteney Cox, Neve Campbell či David Arquette. Snímek by pak měl být dostupný ke zhlédnutí v kinech již od ledna příštího roku.

 

Ukázku nabídlo i studio Disney. To uvedlo svůj chystaný sequel k sérii Sám doma nazvaný Home Sweet Home Alone. Mělo by se jednat o remake a volné pokračování slavného snímku, které bude dostupné skrze platformu Disney+.

 

A na závěr tu pak máme i první fotografii z natáčení filmu o slavném čokolatérovi Willy Wonkovi. Poprvé tak byl k vidění v plném kostýmu jako titulní postava herec Timothée Chalamet. Snímek by měl být dostupný až v roce 2023.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací