Druhý ročník Comic-Con Prague se nesl v duchu Hobita, Terminátora, Star Wars či Červeného trpaslíka

Kromě hostů potěšil i bohatý doprovodný program.

Po pátečním slavnostním zahájení čekal návštěvníky Comic-Con Prague nabitý program na celý víkend. Pro zájemce si organizátoři připravili řadu workshopů, diskusních přednášek, soutěží, her i tematických suvenýrů.

V první a nejdůležitější řadě se zde však mohli fanoušci setkat se svými oblíbenými celebritami, za poplatek se s nimi vyfotit a dostat podpis. Hlavním programem pak byly panely, na nichž se herci a herečky rozpovídali o své práci a zkušenostech z natáčení slavných filmů i seriálů.

Například Edward J. Olmos zavzpomínal, jak při natáčení seriálu Battlestar Galactica, ve kterém ztvárnil Williama Adamu, kouřili místo marihuany listy banánovníku. Jake Busey a Crystal Reed zase vyprávěli o své společné práci na Bažináči, ale i o svých oddělených projektech, jako jsou Stranger Things nebo Teen Wolf. Reed se podělila i o svůj nepěkných zážitek s covidem, který jen tak tak přežila.

Svůj vlastní panel měli i manželé Toby Stephens a Anna-Louise Plowman. Ti spolu pohovořili o pořadu Pod černou vlajkou. Řeč padla i na Jamese Bonda, Stephens totiž ve snímku Dnes neumírej ztvárnil záporáka Gravese. Na naši otázku, kterého z bondovských padouchů mají nejradši, Stephens odpověděl, že buď Jawse nebo Roberta Shawa. Plowman pak oponovala, že nejlepší záporák byl přece on.

Neděli pak odstartovalo posezení na téma ze světa Pána prstenů a Hobita. Zde návštěvníky pobavili herci Manu Bennett a Sylvester McCoy, kteří v sérii Hobit ztvárnili děsivého skřeta Azoga a miloučkého čaroděje Radagasta. Bennett pak divákům názorně předvedl, jak vytvořil hlas i vystupování Azoga. Oba také pobaveně zjistili, že usnuli na všech premiérách Hobita. Vyprávěli také o práci se CGI a green screen, která od nich mnohdy vyžadovala velkou dávku fantazie. Bennett pak McCoye na závěr slavnostně odvezl z jeviště na obráceném stole jako na Radagastových saních.

Po nich si vzal slovo fyzicky největší host celého festivalu, kterým byl Ray Stevenson. Ten se proslavil v projektech, jako jsou Vikingové, snímky o Thorovi, Řím nebo Pod černou vlajkou a další. Vysoký Ir se podělil i o svou teorii, že jeho tajemná postava z Vikingů, Othere, o které toho není mnoho známo, by podle něj mohl být reinkarnací norského boha Odina. Na naši otázku, zda se zajímá o norskou mytologii, (vzhledem k tomu, že se objevil jak ve zmíněných Vikinzích, tak v Thorovi), odpověděl, že velmi a při té příležitosti se pochlubil i svým tematickým tetováním.

Jeden z posledních panelů pak měli Michael Biehn a Hugh Quarshie. Biehn, který se proslavil jako Kyle Reese v prvním Terminátorovi, se podělil o vtipné historky z natáčení tohoto snímku. Vyprávěl například o tom, jak se mu při jedné honičce v autech povedlo urvat volant. Svěřil se také s tím, že se kdysi ucházel o roli Batmana ve filmu Tima Burtona. Dostal se prý i do užšího výběru, kdy se volilo mezi kombinacemi jeho a Robina Williamse jako Jokera a Michaela Keatona a Jacka Nicholsona. Quarshie pak zavzpomínal na natáčení Star Wars prequelů a učení čtrnáctileté Natalie Portman sprostých italských slovíček.

Kromě záživných panelů, pak nabídl Comic-Con i bohatý vedlejší program. Zavítali sem například i tvůrci a herci z české pohádky Princezna zakletá v čase. Ti pohovořili o chystaném sequelu a připravované knize a audioknize, které mají zanedlouho vyjít. Svojí vlastní přednášku měli i autoři komiksu a představení iMucha show, po celou dobu Comic-Conu pak v okolí pobíhal i jejich hlavní hrdina, Drawman.

Dále si pak návštěvníci mohli poslechnout přednášky o Marvelu, DC, Star Wars, Star Treku, anime, videohrách, Hře o trůny, Pánu prstenů či Harrym Potterovi apod. Mimo si pak organizátoři přichystali pro fanoušky i nejrůznější aktivity například v podobě kvízu hlášek z MCU, hry Pět proti pěti na téma Hra o trůny či otázky ze světa Bradavických čarodějů.

Kromě zakoupených suvenýrů jak od mainstreamových značek, tak samotných umělců a umělkyň, si nadšenci mohli také vytvořit své vlastní dárky na památku. A to například v podobě tematických záložek, magnetek nebo náramků přátelství. V neposlední řadě tu pak bylo i něco pro milovník her, a to jak těch stolních, tak počítačových. Ti si je mohli vyzkoušet a zahrát ve speciálních místnostech, kde byly některé i na místě k zakoupení.

Zvláštní část programu pak také byla vyhrazena cosplayerům. K vidění zde byli nejrůznějších hravé kostýmy. A kreativitě se meze nekladou, takže se zde návštěvníci mohli setkat např. s komiksovými superhrdiny, Vikingy, lupiči z Papírového domu, dinosaury z Jurského parku, pohádkovými princeznami, pokémony, anime postavičkami, obyvateli předaleké galaxie či členy posádky USS Enterprise.

Přípravy třetího ročníku Comi-Con Prague jsou pak už v plném proudu. Dostavit by se na něj měly i některé hvězdy, které musely účast na tom letošním bohužel odřeknout. Mezi nimi by měl být i Christopher Lambert či Neal McDonough. Třetí pražský Comic-Con by se pak měl uskutečnit již v únoru 2022, pokud půjde vše podle plánu, lístky na něj už jsou v prodeji. Jak to v sobotu a v neděli na Comic-Con Prague vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu a videích na YouTube profilu ČK LIVE (hosté a cosplay).

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací