Filmové události #43/21: Mel Gibson v Johnu Wickovi a Ryan Gosling jako Ken

Slavní herci v nečekaných rolích.

Byl zahájen Mezinárodní festival outdoorových filmů. Blíží se i dětský filmový festival Malé oči. Studio Disney posunulo hned několik Marvelovek a změnilo data jejich uvedení do kin. Mel Gibson se objeví v prequelu ze světa Johna Wicka. Ryan Gosling si zase zahraje Kena. V novém traileru se představil Netflixův akčňák Red Notice. První ukázku nabídl i očekávaný videoherní snímek Uncharted. A je tu i klip k životopisnému dramatu Being the Ricardos. Na závěr jedna tragická zpráva, Alec Baldwin v hrozivé nešťastné náhodě při natáčení zastřelil kameramanku a zranil režiséra.

#43/21

V pátek 22. října byl v Ostravě slavnostně zahájen 19. ročník Mezinárodní festival outdoorových filmů. Samotná akce pak bude probíhat ve třiceti městech po celé České republice a nabídne bohatý program pro milovníky filmů o venkovních aktivitách a sportech. Festival potrvá až do 11. prosince.

Blíží se pak také i dětský filmový festival Malé oči, tentokráte na téma „Čáry, kouzla a magie“. Od začátku listopadu až do půlky prosince pak bude festival putovat po celkem devíti kinech po celé ČR. V rámci akce pak bude promítnut například i snímek Můj soused Totoro. Současně také již příští týden odstartuje Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jihlava, který potrvá od 26. do 31. října.

Nyní však něco ze světa. Studio Disney posunulo hned několik svých snímků z produkce Marvelu. Doctor Strange in the Multiverse of Madness byl posunut z března 2022 na květen, Thor: Love and Thunder z května 2022 na červenec, Black Panther: Wakanda Forever z července 2022 na listopad, The Marvels z listopadu 2022 na únor 2023 a Ant-Man and the Wasp: Quantumania z února 2023 na červenec 2023. Dva MCU filmy pak byly údajně z rozpisu vyškrtnuty zcela, spekuluje se o tom, že to mohl být Deadpool 3 a Blade.

Chystá se i seriálový prequel ze světa bývalého nájemného vraha Johna Wicka. Pořad pod názvem The Continental se má zaměřit na titulní hotel, který patří do spletitého podsvětí nájemných vrahů. Podle nejnovějších zpráv by si zde měl zahrát jednu z hlavních rolí herec Mel Gibson, koho však konkrétně ztvární, zatím nebylo upřesněno.

Internet pak byl v uplynulém týdnu také plný novinek k chystanému hranému filmu o populární panence Barbie. Titulní hrdinku si zahraje Margot Robbie, jejího partnera Kena zase podle aktuálních informací ztvární Ryan Gosling.

Nebyl by to však týden bez trailerů, a jeden takový si přichystal i akčňák z produkce Netflixu, Red Notice. V něm si bok po boku společně zahrají Dwayne Johnson, Ryan Reynolds a Gal Gadot, jako nesourodá trojice tvořená FBI agentem a dvojící soupeřících kriminálníků. Na streamovací platformě i ve vybraných kinech pak bude snímek dostupný od začátku listopadu.

 

Ukázku si pak přichystal i akčňák Uncharted, vzniklý na motivy stejnojmenné populární videohry. Ve hvězdně obsazené podívané se pak mají objevit Tom Holland, Bryan Cranston, Mark Wahlberg, Antonio Banderas či Tati Gabrielle a další. Premiéru pak má film naplánovanou na únor příštího roku.

 

Do třetice je tu pak i první klip k chystané biografii Being the Ricardos. Ta se má zaměřit na Lucille Ball a Desi Arnaze a jejich účinkování ve slavném seriálu I Love Lucy. Ball a Arnaze zde pak ztvární Nicole Kidman a Javier Bardem. Snímek by měl vstoupit na platformu Amazon Prime Video již letos v prosinci.

 

A na závěr je tu jedna smutná zpráva. Při natáčení westernu Rust se přihodila tragická nehoda. Herec Alec Baldwin, který ve snímku hraje hlavní roli a je i jeho producentem, zastřelil kameramanku Halynu Hutchins a zranil režiséra Joela Souzu. V prozatímním vyšetřování se ukázalo, že v pistoli byli pravé náboje, ne slepé, jak to většinou na natáčení bývá. Z dosavadních informací také vyšlo najevo, že na natáčení byly už v minulosti problémy a mnozí členové štábu z něj kvůli neshodám odešli. Vyšetřování pak stále probíhá, zraněný režisér byl již propuštěn domů a Baldwin poskytl své svědectví policii. Toto však není první případ, kdy byl při natáčení někdo takto tragicky zabit, podobným způsobem také zemřel Brandon Lee, syn Bruce Leeho, při točení scény ve dramatu Vrána.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací