XIX. Mezinárodní festival outdoorových filmů byl zahájen v Ostravě projekcí vybraných snímků

V soutěži se o přízeň poroty utká 40 filmů.

V pátek 22. října 2021 byl zahájen XIX. Mezinárodní festival outdoorových filmů, a to již tradičně v Domě kultury města Ostravy. Na fanoušky outdoorových filmů tak čeká několik týdnů filmové zábavy na 30 místech České republiky a Slovenska. MFOF totiž potrvá až do 11. prosince 2021.

Pro hosty slavnostního zahájení byl připraven bohatý kulturní program, který nabídl nejen projekce snímků Ohnivý kruh, Chamlang, Pathfinder – Life Beyond Fear a Sary Jaz, ale i vystoupení a vzácné hosty. Letošním česným hostem se stal Gerhard Tschunko (legenda čs. horolezectví) a hostem Adéla Voráčková (ambasador KILPI, závodnice SPARTAN RACE). Program okořenilo vystoupení moderního tance JKO a soubor alternativní hudby s Kristýnou Postulkovou. Slavnostním večerem provázel Marian Žárský. Nyní na MFOF čeká tour po městech, jako je Brno, České Budějovice, Horní Slavkov, Krnov, Opava, Radějov a mnoho dalších. Poslední zastávka proběhne v Malé Úpě.

O přízeň poroty se utká 40 soutěžních filmů v kategoriích dobrodružný a extrémní sportovní film, horolezecký a horský film, dobrodružný vodní sportovní film a v neposlední řadě cestopisný film. O tom, kdo si trofej odnese bude rozhodovat pětičlenná porota: António Pedro Nobre (předseda poroty, cestovatel, spisovatel, dokumentarista a režisér), Martin Novosad (dramaturg v České televizi Ostrava), Emanuele Ruggiero (režisér a hlavní kameraman), Pavel Anděl (dramaturg, producent a moderátor) a Ludvík Klega (režisér, producent a majitel firmy Studio ForTel).

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací