Filmové události #46/21: Chris Hemsworth přicestuje do Prahy a Disney+ oznámilo spoustu novinek

Na plakátech a v trailer se také představila řada projektů.

Proběhl den Disney+ plný důležitých oznámení. S ukázkou k biografii Being the Ricardos pak přišel konkurenční Amazon. HBO následně v prvním traileru představilo reboot Sexu ve městě. Třetí pokračování Spider-Mana má oficiální poster. Snímek na motivy muzikálu Wicked má svoje primární obsazení. Nejvíce pohledným mužem roku 2021 se pak stal představitel Ant-Mana. Do Prahy přiletí natáčet další Avenger. Sezóna filmových festivalů v ČR je v plném proudu. Na závěr pak smutná zpráva, opustil nás Miro Žbirka.

#46/21

Závěrem uplynulého týdne proběhl den zaměřený na projekty streamovací platformy Disney+. Producenti v rámci něj představili nové chystané filmy a především seriály, které budou v budoucnu na této stanici k vidění, a to ze světa Marvelu, Star Wars a jiných franšíz. Nabídli tak ukázky, plakáty a tituly k pořadům jako je Obi-Wan Kenobi, Hocus Pocus 2, Tiana, Zootopia+, Cars on the Road, Home Sweet Home Alone, Olaf Presents, Under the Helmet: The Legacy of Boba Fett, Moon Knight, Ms. Marvel, She-Hulk, Marvel Zombies či Spider-Man: Freshman Year a mnohé další projekty.

Konkurenční streamovací platforma, Amazon Prime Video, zase nabídla nový trailer pro svůj chystaný biografický snímek Being the Ricardos, který se zaměřuje na životy herců seriálu I Love Lucy. Hlavní role zde ztvární Nicole Kidman a Javier Bardem. 

Jeden trailer pak sdílelo i HBO Max. Ten se týkal chystaného rebootu populárního pořadu Sex ve městě. V pokračování jménem And Just Like That se vrátily Carrie, Miranda a Charlotte, jedině Samanthu fanoušci neuvidí, neboť herečka Kim Catrall účast v pořadu odmítla. And Just Like uvidí diváci na HBO již letos v prosinci. 

Před letošními Vánoci by mělo na velká plátna vstoupit třetí pokračování marvelovského Spider-Mana nesoucího podtitul No Way Home. K němu byl zveřejněn první oficiální plakát. To však nebylo vše, na veřejnost také unikly nestřežené fotografie ze scén ve snímku, které nasvědčují na četné spoilery. Mimo to se pak také objevila informace ohledně sequelu Doctora Strange, který by měl být na No Way Home napojený, neboť se Strange objevuje i v tomto filmu. Jak totiž vyšlo najevo, četné scény ze snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness musely být přetočeny po špatných ohlasech od prvního testujícího publika.

Svou filmovou podobu pak bude mít i populární muzikál Wicked (česky Čarodějka), který slouží jako neoficiální prequel k Čarodějovi ze země Oz a zaměřuje se na osud Zlé čarodějky ze Západu. V uplynulých dnech pak bylo oznámeno, že dvě hlavní role ztvární Cynthia Erivo a Ariana Grande.

Nejpohlednějším mužem roku 2021 podle magazínu People se tentokrát stal Paul Rudd. Padesátiletý herec, který se proslavil zejména ve snímcích jako Bezmocná, 40 let panic nebo Ant-Man a dalších Marvelovkách, letos předběhl v soutěži o nejvíce sexy muže i svého kolegu z MCU, Chrise Evanse. V minulosti pak tento titul patřil mnoha dalším celebritám, posledně to byl třeba Michael B. Jordan.

Na obálce časopisu People se kdysi v podobném duchu slunil i Chris Hemsworth. A právě ten se za nedlouho objeví v pražských ulicích. Po Spider-Manovi, Hawkeyovi, Black Widow nebo Kapitánovi Americe se k nám tak chystá další Avenger, sám bůh hromů a blesků, Thor. Hemsworth sem přijede od 29. listopadu natáčet pokračování svého akčňáku Vyproštění, který vzniká ve spolupráci s Netflixem.

V plném proudu jsou u nás i četné festivaly. V pátek byl ukončen 3KinoFest, naopak pak byl zahájen Severský filmový podzim. Ten odstartoval premiérovou projekci ve čtvrtek 11. listopadu a potrvá pět dní. V rámci něj pak mohou návštěvníci zhlédnout četné snímky ze skandinávského podnebí v kině Lucerna.

Závěrem pak smutná zpráva, opustil nás zpěvák Miro Žbirka, který ve věku devětašedesáti let podlehl těžkému zápalu plic. Jeho život i kariéru si mohou zájemci připomenout v dokumentu Meky, na České televizi pak může být k vidění v pořadu Doupě Mekyho Žbirky. Fanoušci se s ním pak budou moci rozloučit 19. listopadu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací