Vítězným filmem 8. ročníku festivalu 3KinoFest se stalo polské drama Nezanechat stopy

Dvaadvacet soutěžních filmů a tři ceny.

Během devíti dnů měli účastníci osmého ročníku mezinárodního filmového festivalu 3KinoFest možnost zhlédnout 22 soutěžních snímků, dopřát si největší přehlídku filmů na motivy příběhů Stanislava Lema, navštívit dvě výstavy, zúčastnit se besed s herci, režiséry, scénáristy a producenty, cvičit při filmové hudbě a mnoho dalšího.

Porotci Vica Kerekes, Beata Parkanová, Sonia Bohosiewicz, Peter Dubecký a Tomasz Kolankiewicz rozhodli, které snímky a tvůrci si se závěrečného večera odnesou ocenění a sošku „Umělec dosahující hvězd“. I když se většina porotců slavnostního ceremoniálu nemohla osobně zúčastnit, připojili se alespoň on-line. Prostřednictvím monitoru vyhlásila herečka Vica Kerekes držitele zvláštní ceny poroty, kterým se stal maďarský film režisérky Hajni Kis Jiná smečka. V kategorii Best Debut uspěl a cenu za nejlepší celovečerní hraný debut přisoudila odborná porota filmu polského režiséra Jana Holoubka 25 let neviny.

Vítězným filmem 8. ročníku festivalu 3KinoFest se stalo polské drama Nezanechat stopy polského režiséra Jana P. Matuszyńského vyprávějící příběh dle skutečných událostí z roku 1983. Tento snímek má před sebou poměrně zářnou budoucnost, protože se právě teď začíná promítat v amerických kinech a v Los Angeles bude představen jako nominant na Oskara. „3KinoFest je ve srovnání s tradičními filmovými festivaly vlastně takovou Popelkou, ale za 8 let od svého vzniku si už našel své místo. V zákulisí dokonce několikrát zaznělo, že jsme takový středoevropský Sundance. To je samozřejmě hodně nadnesené, ale proč bychom měli mít jen malé cíle,“ svěřil se zakladatel a ředitel 3KinoFest Vavřinec Menšl.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací