Filmové události #47/21: V trailerech se představili Spider-Man i Pamela Anderson

Do MCU se pak chystá Jamie Dornan a možná i Hugh Jackman.

Druhý trailer na třetí pokračování Spider-Mana otevřel Multiverse v MCU. Producenti z Marvelu dále přislíbili, že nepřeobsadí roli T’Chally. Jamie Dornan si zase klade ambice na role v budoucích marvelovkách. V druhém Doctoru Strangeovi by se pak potenciálně mohla objevit jedna známá tvář z X-Menů. Ti se dočkají revivalu svého animáku skrze Disney+. Ten také připravuje seriál Ahsoka, který má novinky v obsazení. Spřátelený Discovery+ pak chystá jedno šťavnaté docuseries. Konkurenční HBO Max zase připravuje Harry Potter reunion k jeho 20. výročí. Netflix má ukázku k očekávanému snímku K zemi hleď!. Hulu si zase připravil klip k seriálu Pam & Tommy. Tato stanice také chystá spin-off k Predátorovi. Mel Gibson se zase plánuje ujmout režie nové Smrtonosné zbraně. Třetí ročník Comic-Con už oznámil první hosty. A chystá se i Star Wars koncert.

#47/21

Jednou z největších událostí uplynulého týdne bylo beze sporu vypuštění traileru k vysoce očekávané marvelovce Spider-Man: No Way Home. V něm se představil nejen titulní pavoučí hrdina, ale i záporáci z předchozích Spider-Manovských filmů, jako je Doc Ock, Green Goblin, Lizard, Sandman nebo Electro. Spider-Man za pomocí Doctora Strange rozpoutá vír multiverse již za necelý měsíc, tedy od 16. prosince. 

Oblíbeným hrdinou v MCU se pak poměrně rychle stal také Black Panther v podání Chadwicka Bosemana. Ten však minulý rok tragicky zemřel. Producenti Marvelu však v uplynulém týdnu fanoušky ujistili, že Bosemana v roli T’Chally v MCU neplánují přeobsadit. Diváci se tak dočkají nového Black Panthera, jehož titulu se však už ujme jiná postava.

Na marvelovky má dále také spadeno Jamie Dornan. Ten v uplynulém týdnu jednal s producenty Marvelu o svém účinkování v příštím filmu studia Marvel. O co přesně se bude jednat, však zatím ještě není známo.

Do MCU pak má možná namířeno i sám Wolverine, tedy Hugh Jackman. V minulých dnech se totiž objevila zvěst, že by se Jackman měl potenciálně vrátit v roli Wolverina ve snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Zda se jedná o čiré dohady nebo pravdu, zůstává zatím neodtajněno.

To však není jediná x-menovská novinka týdne. Oblíbená skupinka mutantů v čele s Profesorem X se vrátí ve své animované podobě. Streamovací platforma Disney+ totiž chystá revival klasického kresleného seriálu z 90. let.

Disney+ pak nepracuje pouze na marvelovských věcech, má v zásobě i spoustu projektů ze světa Star Wars. A jedním takovým je i chystaný seriál Ahsoka. Nedávno pak bylo oznámeno, že do role Sabine Wren byla obsazena herečka Natasha Liu Bordizzo.

Spřátelená stanice Disney+ Discovery+, pak oznámila své plány na vytvoření dvoudílného dokumentárního seriálu zaměřujícího se na soudní spor mezi bývalými manželi Johnnym Deppem a Amber Heard. Pořad by měl objasnit okolnosti jejich pře a představit divákům pohled obou dotčených stran.

Konkurenční platforma HBO Max zase nedávno oznámila velkou novinu, kterou je, že chystá natočit speciál věnující se Harry Potterovi ke dvacátému výročí vzniku prvního snímku. V tzv. reunion show by se měli objevit Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch a Ian Hart. Kdo se však v pořadu neobjeví, je sama autorka legendární knižní předlohy, JK Rowling, a to pravděpodobně kvůli svému nedávnému kontroverznímu vystupování. 

Další streamovací stanice, Netflix, pak nabídla finální ukázku ke své chystané sci-fi komedie K zemi hleď! Ve hvězdně obsazeném snímku, který má naplánovanou premiéru na Vánoce, se objeví například Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Meryl Streep, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Ariana Grande, Matthew Perry, Himesh Patel, Chris Evans, Mark Rylance, Michael Chiklis, nebo Ron Perlman a další. 

Pozadu nezůstala ani platforma Hulu, která naopak představila první trailer ke svému biografickému seriálu Pam & Tommy. Ten se má zaměřit na osud Pamely Anderson a Tommyho Leeho. V titulních rolí se zde pak objeví Lily James a Sebastian Stan. Pořad pak má naplánovanou premiéru na začátek února 2022. 

Hulu pak také oznámila své plány na pátou epizody k legendárním filmům o Predátorovi.  Dotčený snímek má nést název Prey a být prequelem k předchozím dílům z Predátorské série.

Pátý díl bude mít i kultovní akčňák Smrtonosná zbraň. Tentokráte se však, podle nejnovějších informací, ujme režie sám Mel Gibson, hvězda celé filmové série.

A na závěr pak něco z domova. Jsou tu první novinky k chystanému třetímu ročníku Comic-Con Prague. Jen co skončil jeden Comic-Con už se chystá další. A organizátoři již oznámili první hosty, mezi kterými je plno hvězd, které se nemohly zúčastnit letos. Návštěvníci se tak mohou těšit na celebrity, jako jsou Christopher Lambert, Robert Llewellyn, Julian Glover, Cara Buono a Sam Witwer. Třetí Comic-Con Prague se pak uskuteční v druhé polovině února.

Na úplný konec ještě zmínka o chystaném Star Wars koncertu. Skladby z legendární vesmírné ságy zazní v podání symfonického orchestru v Rudolfinu již 27. listopadu. Na koncert Filmové filharmonie navíc dorazí i cosplayeři z Rebel Legion – Lion Base a Czech Garrison – 501st Legion. Pokud i vy patříte k filmovým fanouškům Star Wars, můžete vyměnit klasický oblek či večerní šaty za tematický kostým.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací