Rozhovor: Filmové pokračování a kniha Princezna zakletá v čase

„Ve dvojce se mohou diváci těšit na ještě větší fantasy.“

Fantasy pohádka Princezna zakletá v čase uhranula nespočet diváků. Tvůrci, hudební skladatel a scénárista Lukáš Daniel Pařík a režisér a scénárista Petr Kubík, připravili pro všechny fanoušky předvánoční dárek, a to knihu Princezna zakletá v čase: povídky a svět. Na křest publikace zavítali i Marek Lambora, Jan Révai, Martin Písařík a Jakub Ouvín.

Kniha Princezna zakletá v čase: povídky a svět je konečně tady. Dalo by se říci, že za ni můžeme poděkovat pandemii. „Byli jsme zasaženi covidem. Po tom, co byla premiéra 19. 3. 2020 odložena, tak jsem přemýšleli, co budeme dělat, abychom diváky udrželi v napětí a očekávání pohádky. A udělali jsme hudební klip a povídky,“ přiblížil zrod knihy Petr Kubík a Lukáš Daniel Pařík dodal: „Povídky jsou zaměřeny na postavy, které ve filmu už figurují. To znamená, že kdo viděl jedničku, tak se může těšit na spoustu povídek o těchto postavách, ale i o postavách, které uvidí ve dvojce.“

Jak z odpovědi vyplívá, tvůrci již pilně pracují na pokračování Princezny zakleté v čase. Druhý díl (zatím plánované) trilogie, se bude zaměřovat na Amélii v podání Elišky Křenkové. „Ve dvojce se mohou diváci těšit na ještě větší fantasy. Jdeme tím poměrem 75 % fantasy a 25 % pohádka,“ naznačil Petr Kubík. Pohádka ale bude mít stále české kořeny, morální hodnoty a happy end. Natáčení začne již na jaře příštího roku a štáb navštíví i velmi vytížené milionové lokace na Barrandově.

Premiéra pohádky je zatím naplánovaná na 10. listopadu 2022. Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE a fotogalerii ze křtu knihy Princezna zakletá v čase: povídky a svět na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací