Princezna zakletá v čase: Letní natáčení v kostýmech, tréninky s kaskadéry, modřiny a nádherné lokace

Po dvou odložených premiérách je Princezna zakletá v čase k vidění i na televizních obrazovkách.

Pohádka Princezna zakletá v čase Petra Kubíka a Lukáše Daniela Paříka sice schytala nejednu ránu osudu, ale diváci si ji doslova zamilovali. A to nejen její osvěžující fantasy look, ale i herecké obsazení. Ústřední trojici ztvárnili Natalia Germani, Eliška Křenková a Marek Lambora. Opomenuta nesmí zůstat ani komická dvojice strážných Martin Písařík a Jakub Ouvín.

„Žánrově se pohybujeme na hraně mezi klasickou českou pohádkou a fantasy příběhem, jak jej známe ze zahraničních produkcí. Štáb natáčel na mnoha lokacích po celém Česku, například na sobotínském zámku či hradu Točník,“ prozradil režisér Petr Kubík.

V ústředních rolích se představí Eliška Křenková, Marek Lambora a slovenská herečka Natalie Germani. Na všechny herce čekal před natáčením kaskadérský trénink akrobacie na zavěšených lanech. „Mě tady ty věci strašně baví a když mám tu možnost, tak se to ráda naučím. Dost mě to bavila a myslím si, že mi to i docela šlo,“ prozradila herečka Eliška Křenková ztvárňující alchymistku Amélii. Během příprav i při samotném natáčení Elišce velmi pomohla tanečná průprava i pohybový talent. I přes to se Křenková nevyvarovala několika modřinám a poranění prstu. Nyní se připravuje již druhý díl pohádky, který se má zaměřit právě na její postavu. Dle slov tvůrců se můžeme těšit hned na dvě Amélie.

V každé správné pohádce nesmí chybět princ. Tvůrci vsadili na Marka Lambaru (Slunečná, Ubal a zmiz). „Je to udatný šermíř a vítěz mnoha šermířských klání, ale má jednu velkou slabinu, což je princezna Ellena. Miluje ji již od dětství a od té doby se snaží nějakým způsobem o její srdce. Ale jak to tak bývá, není to jednoduché, takže se během celého filmu snaží, aby se do něho taky zamilovala,“ popisuje Jana z Calderonu Marek Lambora. Na jedné z besed herec prozradil, že jeho babičce se tím, že se stal pohádkovým princem, splnil sen. I jemu se ale nevyhnul náročný trénink. Aby scény, kdy se ohání mečem, vypadaly co nejpřesvědčivěji, absolvoval Marek Lambora trénink s kaskadérem a choreografem bojových scén Igorem Krištofem.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací