Star Wars koncert Filmové filharmonie byl zahájen Main Title z Epizody IV – Nová naděje

V Rudolfinu se rozzářily světelné meče.

Skladby Johna Williamse si podmanily Rudolfinum. Do tamního sálu se totiž sjeli fanoušci ze všech koutů galaxie, tedy naší republiky, aby se zde zaposlouchaly do legendárních i méně známých melodií. Tematickou atmosféru navodila skupina cosplayerů z Rebel Legion – Lion Base a Czech Garrison 501. legie, která vítala přicházející hosty.

Celý koncert Filmharmonie byl zahájen známou znělkou 20th Century Fox Fanfare Alfreda Newmana společně s Main Title z Epizody IV. Toto spojení nebylo náhodné, protože ji John Williams napsal ve shodné tónině s Newmanovou znělkou. V první polovině koncertu dále zazněly například skladby Luke and Leia (Epizoda VI – Návrat Jediů), Yoda’s Theme (Epizoda V – Impérium vrací úder), The Imperial March (Darth Vader’s Theme) (Epizoda V – Impérium vrací úder) či Cantina Band (Epizoda IV – Nová naděje).

Po přestávce čekalo na všechny diváky překvapení v podobě pěveckého sboru, který dodal skladbám Duel of the Fates a Battle of the Heroes další rozměr. V závěrečné skladbě The Jedi Steps and Finale se sólově představil hornista Mikuláš Koska. Diváci byli za bouřlivý potlesk odměněni hned několika přídavky, a to Naboo Parade, při které členi orchestru nejen hráli, ale také zpívali a zazněl i nástroj kazoo či skladba The Rebel Fleet / End Title.

Koncert Star Wars Filmové filharmonie byl odehrán pod dirigentskou taktovkou Josefa Kurfiřta a večerem provázel moderátor Daniel Šváb. Další dávka filmové hudby na nás čeká ještě tento rok těsně před Štědrým dnem, a to Fantasy 21. prosince.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací