Filmové události #52/21: Teaser k Batmanovi i nová vánoční pohádka ČT

Sváteční čas je tu.

Branaghovu Smrt na Nilu doprovází kontroverze i problematické obsazení. Klip nabídlo drama Seveřan s Alexanderem Skarsgårdem v hlavní roli. V první ukázce k pokračování Doctora Strange se představil Benedict Cumberbatch, a to hned ve dvojroli. Jeho marvelovský kolega Tom Holland byl zase k vidění v traileru k dobrodružnému akčňáku Uncharted. Krátký teaser sdíleli i tvůrci DC snímku The Batman. Novinky tu jsou i k jeho kolegyňce Batgirl. Do českých kin zase vstoupila norská adaptace Tří oříšků pro Popelku. V závěru pak Česká televize uvedla svou nejnovější vánoční pohádku.

#52/21

Hned na začátek tu máme něco k nejslavnějšímu belgickému detektivovi se sklonem k puntičkářství. Nová adaptace knižní klasiky Smrt na Nilu se představila v traileru. A není divu, její únorová premiéra už je téměř za rohem. Avšak kolem tohoto ambiciózního projektu režiséra a herce Kennetha Branagha se točí jedna velká kontroverze spojená s jednou z hvězd snímku, kterou je herec Armie Hammer. Ten byl v letošním roce obviněn z obtěžování žen, a nejen to, tato obvinění totiž obsahovala i nařknutí z kanibalismu, neboť některé své oběti měl Hammer údajně kousnout. Kolik je na tom všem pravdy zatím není známo, protože vyšetřování stále probíhá. Tato Hammerova aféra by však mohla mít negativní dopad na celkové přijetí filmu, a tak tvůrci a producenti ze studia Disney nyní údajně řeší, jak to provedou s jeho uvedením do kin klasickým PR turné herců.

Hvězdně obsazené je i akční drama Seveřan, ve kterém se opět, po účinkování v seriálu Sedmilhářky, střetávají Alexander Skarsgård a Nicole Kidman. To si mohli potvrdit i sami fanoušci v první ukázce. Příběh, odehrávající se v 10. století na Islandu, se má točit kolem severského prince, který hledá pomstu za smrt svého nedávno zesnulého otce.

Z trochu jiného šálku je pak další klip, který se naopak týká očekávané marvelovky Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, který je pokračováním ke snímku z roku 2017. Sequel Doctora Strange však navazuje na mnohem více než jen to, mimo jiné třeba i na film Spider-Man: Bez domova, na konci jehož titulků ho mohli diváci a fanoušci vidět poprvé. Ty potěší i to, že je toto dílo propojené i se seriály WandaVision a What If…? vysílanými skrz stanici Disney+. Benedict Cumberbatch by se měl v roli všemocného mága vrátit již příští rok v květnu.

Cumberbatchův pavoučí kolega Tom Holland se pak také představil ve videu ke svému novému chystanému snímku, kterým je Uncharted. Jedná se o adaptaci stejnojmenné videohry, v níž si kromě Hollanda zahrají i Bryan Cranston, Mark Wahlberg či Antonio Banderas.

S teaserem pak přišli i konkurenti z DC, kteří publikovali krátká teaser ke své nové očekávané adaptaci ze světa hrdiny Batmana. V chystaném snímku The Batman si titulního netopýřího hrdinu zahraje Robert Pattinson. Po jeho boku v roli záporáků a dalších postav se pak objeví i Colin Farrell, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright nebo Andy Serkis.

Novinky tu pak jsou i k Batmanově ženskému protějšku, kterým je Batgirl. V jejím chystaném filmovém debutu se totiž má podle nejnovějších informací objevit i Michael Keaton. Ten si zde zopakuje roli zmíněného Batmana, kterého ztvárnil ve stejnojmenných filmech Tima Burtona. Keaton by se pak jako slavný netopýří muž měl mihnout i v plánovaném filmu o Flashovi, který debutuje již v příštím roce. Samotná Batgirl by pak měla vidět exkluzivně skrze HBO Max.

Závěrem pak něco svátečně laděného z domova. Do kin totiž v uplynulém týdnu vstoupil norský remake české klasiky Tři oříšky pro Popelku. Severská adaptace pojmenovaná Tři přání pro Popelku se silně inspiruje tou tuzemskou, kterou tím její tvůrci vzdávají hold.

Na úplný konec tu máme i něco málo k nové vánoční pohádce české televize. Snímek Jak si nevzít princeznu byl jako již každoročně uveden na prvním kanálu ČT 24. prosince. Jako hlavní postavy se zde představují Marek Adamczyk a Anna Fialová.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací