Filmové události #03/21: Byly rozdány Zlaté glóby a oznámeny nominace na SAG Awards

Awards season je oficiálně v plném proudu.

Vítězové Zlatých glóbů jsou známi. Zveřejněny byly i nominace na SAG Awards. V Česku se chystá festival SCANDI. Jsou tu novinky k marvelovce Moon Knight. V traileru se představila třetí řada seriálu The Boys. Je tu i ukázka k remaku Bel-Air. Klip nabídli i tvůrci filmové adaptace animáku Bobovy burgery. Je tu i nové video ke druhé sezóně sci-fi pořadu Vychováni vlky. Na závěr pak smutná zpráva, opustil nás herec Bob Saget. Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel také český režisér Dušan Klein.

#03/22

Uplynulý týden začal poměrně hvězdně, byli totiž zveřejněni vítězové letošních Zlatých glóbů. Nejvíce sošek si odnesli snímky Síla psa, West Side Story a seriál Boj o moc. Z herců pak uspěli Will Smith, Nicole Kidman, Andrew Garfield, Jeremy Strong, Jason Sudeikis, Michael Keaton či Kate Winslet a další. Zvláštností také je, že letos neproběhl tradiční slavností ceremoniál, stanice NBC, která pořad běžně vysílá, se tentokráte (poprvé od roku 2008) rozhodla Zlaté glóby neemitovat, kvůli četným kontroverzím.

Pár dnů na to pak byly oznámeny i nominace na prestižní SAG Awards. Nejvíce šancí na výhru mají pořady Boj o moc a Ted Lasso. Z herců se pak o ocenění utkají Javier Bardem, Benedict Cumberbatch, Andrew Garfield, Will Smith, Denzel Washington, Jessica Chastain, Olivia Colman, Lady Gaga, Jennifer Hudson, Nicole Kidman, Ben Affleck, Jared Leto, Cate Blanchett, Kirsten Dunst, Oscar Isaac, Ewan McGregor, Elisabeth Moss, Reese Whiterspoon, Michael Douglas, Elle Fanning a další. Poprvé v historii se také stalo, že byl v kategorii pro herecký ansámbl nominovaný cizojazyčný seriál, tedy Hra na oliheň.

Aby toho nebylo málo, tak kromě tzv. awards season se rozjelo i období filmových festivalů. V následujícím týdnu totiž odstartuje přehlídka současných severských filmů SCANDI. Festival nabídne například oceňovaný animovaný dokument Utéct, první kolekci severských němých filmů a spoustu zajímavých hostů. Akci potrvá od 19. do 25. ledna.

Samozřejmě by to nebyl týden bez trailerů. První teaser nabídli tvůrci nového marvelovského seriálu Moon Knight, který sleduje stejnojmenného superhrdinu. V titulní roli se představí Oscar Isaac. Šestidílný pořad zasazený do světa MCU bude k vidění skrze Disney+ nejspíše již od letošního března.

Trochu jiní hrdinové pak vystupují v populárním seriálu The Boys. K jeho třetí řadě byla zveřejněna první ukázka, ve které se vrací oblíbené postavy a představují se i nováčci jako Jensen Ackles v roli Soldier Boye. Na třetí sezónu se mohou fanoušci těšit na platformě Amazon Prime Video již letos v červnu.

Traileru se pak dočkal i reboot kultovního sitcomu Fresh Prince, v němž se proslavil Will Smith. Ten je i jedním z producentů nové moderní verze nesoucí název Bel-Air, která bude k vidění od 13. února skrze platformu Peacock.

Naopak ze své filmové adaptace se pak těší oblíbený animák Bobovy burgery, který sleduje Boba, majitele titulní restaurace, a jeho různorodou rodinku. Bobovy burgery ve filmu by měly vstoupit do kin v druhé polovině května.

Závěrem pak pár smutných zpráv. Nečekaně a tragicky nás opustil herec Bob Saget, který byl ve věku pětašedesáti let nalezen mrtev v hotelovém pokoji ve Floridě, kde byl na turné se svou stand-up show. Saget se nejvíce proslavil jako otec rodiny Danny Tanner v seriálu Plný dům, byl také vypravěčem v sitcomu Jak jsem poznal vaši matku.

Minulý týden zemřel také český režisér Dušan Klein. Ten je podepsaný pod filmovou sérií o Básnících a pod snímky jako Hrobník, nebo Svatba na bitevním poli. Klein zemřel ve věku dvaaosmdesáti let.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací