Nový trailer filmu Poslední závod režiséra a scenáristy Tomáše Hodana nabízí krásu Krkonoš i krutou zimu

Pět, čtyři, tři, dva, jedna, teď!

Již za dva měsíce vstoupí do kin drama Poslední závod, které vypráví pravdivý příběh Hanče, Vrbaty a Ratha. Tvůrci, jenž natáčeli na hřebenech Krkonoš v extrémní vichřici, zveřejnili nový trailer, ve kterém se představuje Kryštof Hádek jako Bohumil Hanče.

„Od začátku jsme s režisérem Tomášem Hodanem, chtěli natáčet na hřebenech na reálných místech v těch nejdrsnějších podmínkách. Podařilo se to a výsledkem je opravdu autentické filmové drama. Těším se, že při něm bude divákům zima,“ prozrazuje producent Ondřej Beránek. Natáčení probíhalo od konce února do konce dubna v okolí Labské boudy, Medvědí boudy, na Brádlerových boudách, v Hostinném, na Jizerce, v Lázních Toušeň, Škvorci, Lukově u Loun a také v Praze. 

Film Poslední závod připomíná legendární lyžařský závod, který se odehrál v roce 1913 a při kterém tragicky zahynuli Bohumil Hanč a Václav Vrbata. Režisér a scénárista Tomáš Hodan nezapomíná ani na důležitost Emericha Ratha, který byl za komunismu z příběhu téměř vymazán. Kromě Kryštofa Hádka se ve filmu dále představí i Judit Bárdos, Marek Adamczyk, Jan Nedbal, Oldřich Kaiser, Vladimír Pokorný, Vladimír Javorský, Jan Hájek, Jaroslav Plesl a další.

Premiéra snímku je naplánovaná na 24. března 2022, tedy na den 109. výročí tragédie.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací