Filmové události #06/22: Netflix přinesl první ukázku svého letošního programu, na český trh se chystá vstoupit HBO Max

Streamingové platformy vládnou vysílání.

Britské filmové ceny BAFTA oznámily své nominace. Tvůrci seriálu z prostředí Pána prstenů nabídli řadu nových plakátů. Z Dakoty Johnson bude Madame Web. Sebastian Stan by si zase rád zahrál ve Star Wars. V traileru se představil třeba thriller No Exit. Je tu i první ukázka k seriálové adaptaci videohry Halo. Netflix pak v krátkém spotu uvedl všechny své projekty chystané na letošní rok. A do Česka se zase chystá konkurenční HBO Max.

#06/22

I uplynulý týden, stejně jako ty předchozí, se nesl na vlně tzv. award season. Ve čtvrtek 3. února byly totiž oznámeny nominace na prestižní britské filmové ceny BAFTA. Nejvíce nominací, s až jedenácti šancemi na výhru, si odnesl snímek Duna. Z herců si pak o sošky zasoutěží např. Mahershala Ali, Benedict Cumberbatch, Leonardo DiCaprio, Will Smith, Lady Gaga, Tessa Thompson, Ciarán Hinds, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee, Jessie Buckley, Ariana DeBose, Ann Dowd či Ruth Negga a další. Slavnostní udílení pak proběhne 13. března již tradičně v Royal Albert Hall a provede jím herečka Rebel Wilson.

Co by to však bylo za týden bez Marvelu, tentokráte konkrétně té spidermanovské části tohoto světa. Producenti ze studia Sony, které má svůj vlastní superhrdinský růžek s filmy jako jsou Venom či chystaný Morbius, uvedli, že plánují do tohoto universa představit postavu Madame Web. Ta je jednou z ženských verzí Spider-Mana. Tvůrci také potvrdili, že, co se týče obsazení, jednou z předních adeptek na tuto roli je herečka Dakota Johnson. Ta by se tak stala první ženskou superhrdinkou ve spidermanovském světě.

Jedním z velkých hráčů v MCU je i Sebastian Stan coby Bucky Barnes. A právě ten se v minulém týdnu vyslovil, že by si rád zahrál i ve snímcích ze světa Star Wars, a to žádnou jinou roli než mladého Luka Skywalkera. Fanoušci již dlouho dobu upozorňují na hercovu až neuvěřitelnou podobu s původním představitelem mladého Luka, Markem Hamillem. Nyní, když sám Stan projevil o roli zájem, je tato fanouškovská fantazie o něco blíže skutečnosti.

Samozřejmě by to pak nešlo bez trailerů, a jeden takový si přichystali tvůrci thrilleru No Exit. Ten se odehrává uprostřed vánice, kdy se vysokoškolská studentka nachází uprostřed izolovaného dálničního odpočívadla se skupinou dalších lidí, když v tom nachází venku v autě schované unesené dítě, které patří někomu z lidí na benzínce. Snímek pak bude k vidění skrze platformu Hulu.

Ukázku nabídl i konkurenční Paramount+, a to ke své seriálové adaptaci populární videohry Halo. V prvním klipu mohli fanoušci poprvé vidět známé herní postavy jako například Cortanu. Pořad bude dostupný od poloviny března.

Trailer s přehlídkou svých chystaných letošních filmových projektů pak nabídl i samotný Netflix. V klipu jsou k vidění snímky, jež mají naplánovanou premiéru na tento rok. Jedním z nich je i The Gray Man natáčený z velké části i v České republice, a prominentní roli v krátké ukázce tak hraje právě pražská tramvaj.

Na závěr tu pak máme něco právě z tuzemské scény. Do Česka se za nedlouho konečně chystá streamovací služba HBO Max. V uplynulém týdnu bylo oznámeno, že dosavadní HBO Go u nás přejde na HBO Max už 8. března. Diváci se tak mohou těšit na bohatý filmový i seriálový obsah.

HBO Max v ČR předběhne Disney+, a to o několik měsíců

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací